Фарширована цвітна капуста

Фарширована цвітна капуста – оригінальна і красива страва. В розрізі капуста схожа на дерево, що робить страву ефектною і привабливою, тому її можна подати не лише на сімейний обід, але й до святкового столу. До того ж, фарширована капуста ще й дуже смачна страва, яка, поза сумнівом, сподобається навіть гурманам. Начинка з сочевиці робить страву поживною, тому вона буде до смаку не лише вегетаріанцю.

Для того щоб приготувати фаршировану цвітну капусту, нам необхідні наступні складові:

Цвітна капуста – 1 кг (1 великий або два малих качана)

Сочевиця коричнева – 200 гр.

Морква – 150 гр.

Рослинна олія – 3 ст.л.

Насіння кмину – 1/2 ч.л.

Насіння кумину – 1/2 ч.л

Асафетида мелена 45% – 1/4 ч.л.

Куркума мелена – 1/3 ч.л.

Коріандр мелений – 1/2 ч.л.

Імбир мелений – 1/2 ч.л.

Сіль – 1 ч.л.

Сметана – 3 ст.л.

Сир твердий – 150 гр.

Спосіб приготування:

Крок 1. Сочевицю добре помити під проточною водою. Замочити в холодній воді на 8-12 годин. Об’єм води повинен бути приблизно вдвічі більшим від кількості сочевиці.

Крок 2. Цвітну капусту очистити від листя. Бажано, щоб качан був не дуже щільним, так його легше буде фарширувати. Відварити капусту в киплячій підсоленій воді до напівготовності (приблизно 5 хвилин). Дістати з води і залишити охолоджуватися.

Крок 3. З сочевиці злити воду, в якій вона замочувалася, і промити під проточною водою.

Крок 4. Моркву почистити від шкірки і натерти на великій тертці.

Крок 5. Підготувати необхідні спеції і викласти їх на тарілку поруч з плитою.

Крок 6. На розігріту сковорідку налити олію і дати їй нагрітися. Коли олія стала достатньо гарячою, кинути в неї насіння кмину і кумину та підсмажити декілька секунд, постійно помішуючи. Через декілька секунд додати всі мелені спеції і смажити все разом 1-2 секунди. Додати до спецій моркву. Підсмажувати моркву до напівготовності (близько 5 хвилин), при цьому постійно помішувати.

Крок 7. Коли морква стане напівм’якою, зняти сковорідку з вогню і додати весь її вміст до сочевиці. Сочевицю і моркву зі спеціями добре перемішати і перемолоти на фарш за допомогою блендера чи кухонного комбайну. Оскільки сочевиця сира, намагайтеся ретельно молоти фарш, щоб не лишалося цілих зернин. Якщо фарш вийшов надто сухим, додайте до нього кілька ложок води. До готового фаршу додати сіль і добре перемішати.

Крок 8. Починаємо фарширувати капусту. Починати фарширувати краще з низу капусти, там, де качан. Поступово розсовуючи суцвіття, обережно вкладати начинку між ними. Якщо у вас капуста вийшла надто м’якою після відварювання, і деякі суцвіття відламуються під час фарширування, просто приставте їх до качана на свої місця і добре притисніть – фарш буде їх тримати. Після того як ви завершите фарширувати низ капусти, переверніть її і нафаршируйте верхівку.

Крок 9. Повністю нафаршировану капусту змастити зверху сметаною.

Крок 10. Капусту загорнути у фольгу. Пекти приблизно 1,5 години за температури 180 С.

Крок 11. Коли капуста майже готова (приблизно за 15 хвилин до кінця випікання), дістати її з духовки і розгорнути фольгу. Посипати зверху тертим сиром і поставити в духовку вже без фольги ще на 15 хвилин. Пекти до появи рум’яної скоринки. Сиром можна не посипати, а просто за 15 хвилин до завершення випікання зняти фольгу і пекти капусту вже без неї до рум’яної скоринки.

Вам може знадобитися більше чи менше часу для випікання фаршированої капусти. Готовність можна перевірити, злегка проткнувши капусту ножем: якщо він входить легко – значить, страва готова.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *