Гарбузові оладки (солені)

Гарбуз правомірно вважається царем осені. Регулярне вживання в їжу гарбуза знижує ризик захворювання на рак, має позитивний вплив на шкіру, волосся і нігті, покращує зір, допомагає боротися із зайвою вагою, укріплює кістки, оздоровлює серце і судини, підвищує імунітет. Корисні речовини, що входять до складу гарбуза, зберігають свої властивості навіть після термічної обробки. З гарбуза готують солодкі та солені страви, супи, варення, його додають до випічки і хліба. Сьогодні ми пропонуємо приготувати з гарбуза оладки. Дана страва готується без яєць та є вегетаріанською і веганською.

Для того щоб приготувати гарбузові оладки без яєць, нам потрібні наступні складові:

Гарбуз (почищений від шкірки) – 750 гр.

Борошно пшеничне – 150 гр.

Сіль – 1 ч.л. або за смаком

Куркума мелена – 1/2 ч.л.

Асафетида мелена 45 % – 1/4 ч.л.

Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Паприка мелена – 1/3 ч.л

Коріандр мелений – 1/2 ч.л.

Мускатний горіх мелений – 1/4 ч.л.

Насіння калінжі – 1/2 ч.л.

Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Крок 1. Гарбуз почистити від шкірки.

Крок 2. Натерти гарбуз на тертці з великими отворами.

Крок 3. Викласти в миску, додати сіль і добре перемішати. Залишити на 30 хвилин, щоб гарбуз пустив сік.

Крок 4. Через 30 хвилин гарбуз повинен пустити сік. Якщо у вас дуже соковитий сорт, і соку вийшло дуже багато, так що гарбуз плаває в ньому, трохи соку відлийте, інакше оладки будуть дуже вологими і будуть розпадатися під час смаження. Додайте до гарбуза спеції, добре розмішайте.

Крок 5. Додайте борошно. Борошна може знадобитися трішки більше. Це залежить від вологості борошна, яке ви використовуєте, а також від соковитості гарбуза. Тісто не повинно бути рідким. За своєю структурою воно повинно нагадувати тісто на картопляні деруни.

Крок 6. Розігріти пательню. Налити в неї олію і дати їй нагрітися. Викладати потроху тіста на гарячу пательню. На кожну оладку брати приблизно по 1 столовій ложці тіста. Оскільки тісто густе, воно не буде розтікатися по пательні, тому необхідно ложкою розрівнювати оладки і надавати їм форму.

Крок 7. Смажити оладки з обох боків до появи рум’яної скоринки.

Гарбузові оладки без яєць готові! Їх можна вживати як самостійну страву і подавати зі сметаною, яким-небудь соусом чи вегетаріанським майонезом, або як доповнення до іншої страви, наприклад, до рису. Оладки смакують як гарячими, так і холодними.

Вихід: 18-20 оладок.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *