Гарбузово-яблучні оладки

На нашому сайті вже є рецепт солених гарбузових оладок. Сьогодні ми пропонуємо приготувати солодкі оладки з гарбуза та яблук. На їх приготування ви витратите мінімум продуктів і часу, зате отримаєте дуже смачну і корисну страву, яка може стати ідеальним сніданком чи десертом для вашої родини. Дана страва є вегетаріанською та веганською.

Щоб приготувати гарбузово-яблучні оладки, вам знадобляться наступні складові:

Гарбуз (очищений) – 200 гр.

Яблука (очищені) – 200 гр.

Цукор-пісок – 50 гр. (2 ст.л.) або за смаком

Борошно – 100гр.

Кориця – 1/3 ч.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Очищені від шкірки і насіння гарбуз та яблука натерти на тертці з великими отворами.

Крок 2. В окремій ємності змішати натерті яблука і гарбуз. Додати цукор і корицю, добре перемішати і залишити на 20-30 хвилин, щоб гарбуз і яблука пустили сік. Якщо у вас дуже солодкі сорти яблук чи гарбуза, або ви плануєте подавати оладки з солодким соусом, цукру в тісто можете додати менше.

Крок 3. Через 20-30 хвилин додати до гарбуза з яблуками борошно і добре перемішати. Залежно від вологості борошна, яке ви використовуєте, а також від соковитості яблук і гарбуза, борошна може знадобитися більше чи менше. Необхідно орієнтуватися на консистенцію тіста: воно повинно вийти доволі густим. Якщо ви додасте надто мало борошна, оладки можуть розпадатися під час смаження. Якщо ж ви додали дуже багато борошна, і тісто вийшло надто твердим, можете додати в нього невелику кількість будь-якого кисломолочного продукту, який у вас є: сметани, кефіру чи йогурта.

Крок 4. Смажити оладки на рослинній олії з обох боків до появи рум’яної скоринки. На кожну оладку брати приблизно по 1 столовій ложці тіста.

Оладки можна вживати в холодному і в гарячому вигляді. Подавати зі сметаною, варенням, згущеним молоком, медом або без будь-яких додатків.

Вихід: близько 12 оладок.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *