Гуакамоле з руколою

гуакамоле з руколоюСьогодні в нас чудова вегетаріанська страва з екзотичною назвою Гуакамоле, що означає «паста з авокадо». Вважається, що це страва мексиканської кухні, але насправді вона походить ще від давніх ацтеків. Існує легенда, згідно з якою рецепт гуакамоле був переданий ацтекам божественним покровителем науки та мистецтва. В наші дні страва дуже популярна не лише в Мексиці, але і в США, Індіі та інших країнах світу. У кухнях європейських країх гуакамоле з’явилося в 15 столітті після прибуття іспанських завойовників на територію Мексики. Сьогодні гуакамоле є національною стравою мексиканської кухні.

Гуакамоле можна назвати ідеальною за своїм складом стравою. І все завдяки її основному інгредієнту – авокадо, яке іспанські конкістадори називали даром місцевих богів. Ми вже говорили про користь цього фрукта, коли готували Паштет з пророщеного машу та авокадо. Додамо, що регулярне вживання авокадо сповільнює процес старіння, покращує пам’ять, регулює рівень холестерину у крові, зміцнює судини, покращує зір, посилює імунітет. Воно корисне для вагітних та жінок у період лактації, а також дітей. Висока харчова цінність та насиченість корисними жирами робить авокадо незамінним для тих, хто хоче схуднути.

Існує декілька варіантів приготування цієї страви, і в багатьох кухарів – і не лише вегетаріанських 🙂  – може бути свій фірмовий рецепт. Гуакамоле готують з часником, цибулею, базиліком, кінзою, гострим та солодким перцем та іншими додатками. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати гуакамоле з руколою та індійською спецією під назвою асафетида. І рукола, і асафетида мають смак та запах, що нагадують суміш часнику з цибулею, тому вони добре доповнять смак авокадо і зроблять страву ароматною. Якщо у вас немає асафетиди, можете її не додавати, а використовувати лише руколу, трохи збільшивши її кількість.

Інгредієнти для приготування гуакамоле:

  • Авокадо – 2 шт. (великі, вагою 200-250 гр.)
  • Рукола – пучок (вагою близько 50 гр.)
  • Лимонний сік – 1-2 ст.л.
  • Асафетида 40% – 1/3 ч.л.
  • Сіль морська – 1/4 ч.л. або за смаком
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування гуакамоле:

Крок 1. Авокадо помити, почистити від шкірки і видалити кісточки. Щоб очистити авокадо, необхідно розрізати його вздовж по периметру, ніж при цьому повинен впиратися в кісточку. Потім взяти в руки надрізані половинки і покрутити їх у протилежні напрямки, доки вони повністю не відділяться одна від одної. З кожної половинки зняти шкірку за допомогою великого та вказівного пальців. Зі стиглих плодів вона знімається дуже легко. Очищені половинки порізати на шматочки. Авокадо ми нарізаємо, щоб його зручніше було подрібнювати в блендері, тому розмір і форма шматочків значення не мають. Якщо плоди недостатньо стиглі і шкірка відходить важко, можна дістати м’якоть за допомогою чайної ложки.

авокадо

нарізане авокадо

Крок 2. Руколу добре промити. Дати стекти рідині.

рукола

Крок 3. До чаші блендера або кухонного комбайну помістити руколу, сіль, асафетиду та лимонний сік. Подрібнити на високих обертах до однорідного стану.

лимонний сік

подрібнення руколи

Крок 4. Додати авокадо та оливкову олію і подрібнити все разом до стану пасти.

приготування гуакамоле

рецепт гуакамоле

Гуакамоле можна подати як закуску або як доповнення до будь-яких страв. Гарно смакує з чапаті, рисом та іншими стравами.

Готуйте разом з нами їжу для душі та будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *