Картопляні крокети з броколі

Картопляні крокети з броколі – іще одна страва, яка може зайняти гідне місце на святковому столі, оскільки вона не лише смачна, а ще й гарно та оригінально виглядає. Цю страву можна подати як закуску, до будь-якої іншої страви або з соусом. Крокети краще готувати безпосередньо перед подаванням до столу.

Для приготування вегетаріанських картопляних крокетів з броколі вам знадобляться такі складові:

Для крокетів:

Картопля – 1 кг

Броколі (свіжа чи заморожена) – 300 гр.

Куркума мелена – 1/3 ч.л.

Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Коріандр мелений – 1 ч.л.

Сіль – 1,5 ч.л. або за смаком

Для кляру:

Борошно нутове – 150 гр.

Вода – 210 гр.

Сіль – 1 ч.л.

Цукор – 0,5 ч.л.

Куркума мелена – 1/3 ч.л.

Асафетида 45% – 1/3 ч.л.

Окремо:

Гхі або рослинна олія для фритюру

Спосіб приготування:

Крок 1. Картоплю добре вимити, відварити у шкірці до готовності, злити воду і залишити вистигати.

Крок 2. Броколі відварити у злегка підсоленій воді близько 5 хвилин. Дістати з води, добре відтиснути і дати вистигнути. У даному рецепті можна використовувати як свіжу, так і заморожену броколі. Слідкуйте за тим, щоб не переварити броколі, інакше вона не буде тримати форму і буде розлазитися.

Крок 3. Вистиглу картоплю почистити від шкірки і змолоти на пасту. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайну.

Крок 4. До меленої картоплі додати сіль та спеції і добре все перемішати.

Крок 5. Броколі розібрати на невеликі суцвіття. Має вийти 20-25 суцвіть. Суцвіть може бути більше чи менше залежно від того, якого розміру крокети ви хочете отримати.

Крок 6. Картопляну масу розділити на рівні частини і зробити невеликі кульки. Кількість кульок повинна відповідати кількості суцвіть броколі.

Крок 7. До кожної картопляної кульки вкласти по суцвіттю броколі. Для цього кульку необхідно приплюснути і зробити з неї паляницю, всередину вкласти суцвіття і добре скріпити краї, щоб броколі не виглядала. Немає необхідності робити ідеально круглі крокети. Форма суцвіть броколі не дасть можливості досягти ідеально круглої форми крокетів.

Крок 8. Приготувати кляр. Для цього в глибокій ємності змішати нутове борошно, сіль, цукор та спеції. Додати воду.

Крок 9. Розігріти фритюр. Для фритюру найкраще використовувати топлене масло гхі. Якщо у вас такої можливості немає, користуйтеся рослинною олією. Масла у фритюрі повинно бути стільки, щоб воно повністю покривало крокети під час смаження.

Крок 10. Занурювати крокети у кляр і смажити у фритюрі до золотистої скоринки. Необхідно слідкувати за тим, щоб кляр повністю вкривав крокети. Якщо залишаться невкриті кляром місця, то під час смаження з крокетів почне витікати картопля. Не смажте багато крокетів за раз – у фритюрі повинно бути достатньо простору, щоб вони не тіснилися. Також необхідно прослідкувати, щоб масло перед смаженням добре нагрілося. Якщо воно буде недостатньо розігрітим, то під час смаження крокети тріснуть і з них також почне витікати картопля. Щоб визначити, чи достатньо нагрілося масло, капніть в нього трішки кляру. Якщо він спочатку впаде на дно, а після цього одразу підніметься на поверхню і почне шипіти, масло нагрілося і можна смажити крокети.

Крок 11. Крокети дістати з фритюру за допомогою шумівки і викласти в сито, щоб стекло зайве масло. Замість цього можна викладати на паперовий рушник, який вбере в себе надлишок масла.

Вихід: 20-25 штук.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *