Кукурудзяні котлети з тофу

рецепт приготування кукурудзяних котлет з тофу

Котлети – це універсальна страва, яку подають до столу і на щодень, і у свята, і подобається вона всім без винятку! Варіантів приготування вегетаріанських котлет дуже багато: їх можна приготувати з овочів, круп, бобових, а також із різноманітних їх поєднань.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати вегетаріанські котлети з кукурудзяної крупи з начинкою з тофу. Ці котлети доволі поживні, багаті на білок, тому цілком можуть подаватися як основна страва. Начинка з тофу робить котлети ніжними на смак і красивими в розрізі.

Цей рецепт згодиться веганам, а також тим, хто дотримується посту. Якщо вершкове масло в рецепті замінити на рослинну олію, то страва буде веганською і пісною.

Інгредієнти для приготування кукурудзяних котлет з тофу:

  • Крупа кукурудзяна – 200 гр.
  • Вода – 500 гр.
  • Сіль – 1,5 ч.л. або за смаком
  • Морква – 300 гр.
  • Соєвий сир тофу – 250 гр.
  • Гхі або вершкове масло – 1,5 ст.л. (Рецепт приготування гхі можна знайти тут. Рецепт приготування вершкового масла знаходиться тут).
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Асафетида 45% – 1/3 ч.л.
  • Куркума – 1/2 ч.л.
  • Насіння кмину – 1 ч.л.
  • Листя карі – 1 ст.л.

Окремо:

  • Борошно/манка/панірувальні сухарі/висівки для панірування котлет
  • Масло для смаження

Спосіб приготування кукурудзяних котлет з тофу:

Крок 1. Кукурудзяну крупу промити декілька разів під холодною водою. Викласти у каструлю, додати 500 гр. води, сіль і зварити кукурудзяну кашу. Варити до повного випаровування рідини. Звареній каші дати повністю охолонути. Додаючи сіль, орієнтуйтеся на свій смак, а також на те, наскільки соленим є тофу. Якщо сир солений, можливо, вам знадобиться дещо менше солі.

кукурудзяна крупа

зварена кукурудзяна крупа

Крок 2. Моркву очистити від шкірки і потерти на тертці з великими отворами.

морква для кукурудзяних котлет з тофу

Крок 3. Необхідні спеції викласти на тарілку поруч з плитою.

спеції для кукурудзяних котлет з тофу

Крок 4. Розігріти сковорідку, покласти в неї масло. Коли масло нагріється, кинути до сковорідки насіння кмину і дати йому підсмажитися кілька секунд. Додати решту спецій і підсмажити їх кілька секунд, постійно помішуючи. Додати моркву і добре розмішати зі спеціями. Смажити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати моркву під кришкою 5-7 хвилин.

приготування моркви для кукурудзяних котлет з тофу

Крок 5. Додати моркву зі спеціями до кукурудзяної каші і добре перемішати. Для отримання більш однорідної консистенції котлет можна подрібнити цю масу за допомогою блендера чи кухонного комбайну. Дати котлетній масі повністю охолонути.

змішування фаршу для кукурудзяних котлет з тофу

фарш для кукурудзяних котлет з тофу

Крок 6. Підготувати тофу. Для цього нарізати його на однакові частини. Їх форма може бути різною – кубики, квадрати, прямокутні шматочки – все буде залежати від форми тофу, а також від того, якої форми котлети ви хочете отримати.

тофу для кукурудзяних котлет з тофу

Крок 7. Охолоджену котлетну масу розділити на необхідну кількість частин відповідно до кількості шматочків тофу. До кожної частини котлетної маси вкласти по шматочку тофу і сформувати котлети, добре скріпивши краї, щоб тофу був повністю вкритий котлетною масою і не виглядав.

формування кукурудзяних котлет з тофу

Крок 8. Котлети запанірувати в борошні, манці, висівках чи панірувальних сухарях (на вибір) і обсмажити на добре розігрітому маслі (вершковому або рослинному) з обох боків до появи рум’яної скоринки.

смаження кукурудзяних котлет з тофу

Кукурудзяні котлети з тофу готові! Їх можна подавати як основну страву зі сметаною чи соусом або як доповнення до іншої страви, наприклад, до рису (рецепт приготування рису можна знайти тут). Найкраще смакують гарячими.

кукурудзяні котлети з тофу

Вихід: близько 15 штук.


Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *