Морс із журавлини з імбиром

Щойно настають перші осінні холоди, як у продажу з’являється журавлина. Ця диво-ягода просто незамінна для нашого здоров’я. У ній міститься велика кількість вітамінів, мінералів та мікроелементів. Вона є лідером за вмістом вітаміну С, тому ідеально підходить для лікування та профілактики застудних захворювань. Журавлина корисна для нервової, м’язевої, сечостатевої, а також серцево-судинної систем. Журавлина запобігає розвитку атеросклерозу, укріплює та підтримує імунітет, а також є природним антиоксидантом. Морс із журавлини з імбиром, який ми пропонуємо вам приготувати, – не лише смачний, корисний та ароматний напій, але ще й чудовий засіб від застуди.

Щоб приготувати морс із журавлини з імбиром, вам знадобляться наступні складові:

Журавлина – 300 гр.

Вода – 2 літра

Корінь імбиру – 40 гр.

Цукор – 200 гр. або за смаком

Спосіб приготування:

Крок 1. Журавлину перебрати, видалити пошкоджені ягоди і сміття та добре промити під проточною водою.

Крок 2. Перетерти журавлину через сито. Це необхідно для того, щоб відділити м’якоть ягід від шкірки. М’якоть пройде через отвори сита, а шкірка залишиться в ситі.

Крок 3. Отримане пюре відставити вбік. Шкірки від ягід, що залишилися в ситі, а також нарізаний імбир скласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і прокип’ятити близько 5 хвилин. Додати цукор. Як тільки цукор розчинився, зняти каструлю з вогню.

Крок 4. Отриманий відвар процідити через чисту тканину. Шкірки добре відтиснути і викинути.

Крок 5. До процідженого відвару додати пюре і добре розмішати. Напій готовий! Морс із журавлини з імбиром можна вживати як гарячим, так і холодним.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *