Паштет з авокадо та пророщеного машу

Паштет з авокадо та пророщеного машу – чудова страва, смачна, поживна та корисна. Про користь проростків зерна ми вже писали. Що стосується авокадо, то це ще один продукт, який правомірно називають суперфудом і який рекомендується вживати щодня. Авокадо містить велику кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. У ньому також багато мононасичених жирів, які добре засвоюються організмом. Завдяки своїй поживності авокадо увійшов до Книги рекордів Гіннесу. Цей фрукт (а авокадо є саме фруктом, хоч ми і звикли його вживати як овоч 🙂 ) є лідером за вмістом білка, що дуже важливо для вегетаріанців. Крім того, авокадо – природний еліксир молодості. Про користь авокадо, як і про користь пророщеного зерна, можна писати ще дуже довго. Лише уявіть собі, наскільки корисною буде страва, що поєднує властивості обох цих продуктів! Тому давайте приготуємо паштет з авокадо і пророщеного машу – страву вегетаріанську, веганську і сироїдну.

Щоб приготувати паштет з авокадо і пророщеного машу, нам знадобляться такі складові:

Пророщений маш – 150 гр.

Авокадо – 1 шт.

Лимонний сік – 1 ст.л.

Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком

Цукор – 1/2 ч.л. (замість цукру можна використовувати мед)

Перець чорний мелений – 1/4 ч.л.

Асафетида мелена 45% – 1/4 ч.л.

Імбир мелений – 1/4 ч.л.

Рослинна олія – 1-2 ст.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Підготувати пророщений маш та авокадо. Проростити маш вам необхідно буде заздалегідь, оскільки для проростання машу необхідно близько 1 доби.

Крок 2. Авокадо почистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати його на шматочки.

Крок 3. Пророщений маш скласти в чашу блендера чи кухонного комбайну і подрібнити до однорідності.

Крок 4. До подрібненого машу додати авокадо і ще раз все разом подрібнити.

Крок 5. До отриманої пасти додати спеції, сіль, цукор, рослинну олію і добре все перемішати. Викласти паштет в салатник і можна подавати до столу. Замість цукру можна використовувати мед. Рослинну олію бажано брати нерафіновану. Так страва буде більш корисною, і до того ж більш ароматною. Якщо з якоїсь причини ви не хочете використовувати олію, можете її не додавати. Авокадо саме по собі є доволі жирним, тому і без додавання олії страва не буде сухою.

Паштет з авокадо і пророщеного машу можна намащувати на хліб, паляниці, подавати як салат або як доповнення до будь-якої іншої страви.

Бажано не готувати одразу багато паштету, оскільки страви з авокадо погано зберігаються. Краще приготувати стільки, скільки необхідно для одного прийому їжі.

Вихід: 2-4 порції.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *