Гуакамоле з руколою – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Гуакамоле з руколою

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
2 штуки авокадо великі, вагою 200-250 гр.
1 пучок рукола вагою близько 50 гр.
1-2 ст.л. сік лимонний
1 ст.л. олія оливкова
1/4 ч.л. або за смаком сіль
Спеції
1/3 ч.л. асафетида мелена 40%

Гуакамоле з руколою

  • Кількість порцій 4
  • Легко

Інгредієнти

  • Спеції

Опис

Поширити

Сьогодні в нас чудова вегетаріанська страва з екзотичною назвою Гуакамоле, що означає «паста з авокадо». Вважається, що це страва мексиканської кухні, але насправді вона походить ще від давніх ацтеків. Існує легенда, згідно з якою рецепт гуакамоле був переданий ацтекам божественним покровителем науки та мистецтва. В наші дні страва дуже популярна не лише в Мексиці, але і в США, Індіі та інших країнах світу. У кухнях європейських країх гуакамоле з’явилося в 15 столітті після прибуття іспанських завойовників на територію Мексики. Сьогодні гуакамоле є національною стравою мексиканської кухні.

Гуакамоле можна назвати ідеальною за своїм складом стравою. І все завдяки її основному інгредієнту – авокадо, яке іспанські конкістадори називали даром місцевих богів. Ми вже говорили про користь цього фрукта, коли готували Паштет з пророщеного машу та авокадо. Додамо, що регулярне вживання авокадо сповільнює процес старіння, покращує пам’ять, регулює рівень холестерину у крові, зміцнює судини, покращує зір, посилює імунітет. Воно корисне для вагітних та жінок у період лактації, а також дітей. Висока харчова цінність та насиченість корисними жирами робить авокадо незамінним для тих, хто хоче схуднути.

Існує декілька варіантів приготування цієї страви, і в багатьох кухарів – і не лише вегетаріанських 🙂  – може бути свій фірмовий рецепт. Гуакамоле готують з часником, цибулею, базиліком, кінзою, гострим та солодким перцем та іншими додатками. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати гуакамоле з руколою та індійською спецією під назвою асафетида. І рукола, і асафетида мають смак та запах, що нагадують суміш часнику з цибулею, тому вони добре доповнять смак авокадо і зроблять страву ароматною. Якщо у вас немає асафетиди, можете її не додавати, а використовувати лише руколу, трохи збільшивши її кількість.

Гуакамоле можна подати як закуску або як доповнення до будь-яких страв. Гарно смакує з чапаті, рисом та іншими стравами.

Готуйте разом з нами їжу для душі та будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Авокадо помити, почистити від шкірки і видалити кісточки. Щоб очистити авокадо, необхідно розрізати його вздовж по периметру, ніж при цьому повинен впиратися в кісточку. Потім взяти в руки надрізані половинки і покрутити їх у протилежні напрямки, доки вони повністю не відділяться одна від одної. З кожної половинки зняти шкірку за допомогою великого та вказівного пальців. Зі стиглих плодів вона знімається дуже легко. Очищені половинки порізати на шматочки. Авокадо ми нарізаємо, щоб його зручніше було подрібнювати в блендері, тому розмір і форма шматочків значення не мають. Якщо плоди недостатньо стиглі і шкірка відходить важко, можна дістати м’якоть за допомогою чайної ложки.

Руколу добре промити. Дати стекти рідині.

2
Готово

До чаші блендера або кухонного комбайну помістити руколу, сіль, асафетиду та лимонний сік. Подрібнити на високих обертах до однорідного стану.

Додати авокадо та оливкову олію і подрібнити все разом до стану пасти.

VEGFOOD

рецепт кхіру з фініками
previous
Кхір з фініками (солодкий рис)
Шак із бурякового бадилля
next
Шак із бурякового бадилля
рецепт кхіру з фініками
previous
Кхір з фініками (солодкий рис)
Шак із бурякового бадилля
next
Шак із бурякового бадилля

Додати Ваш коментар