Картопляні крокети з броколі – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Картопляні крокети з броколі

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
Для крокетів
1 кг картопля
300 гр. броколі
1,5 ч.л. або за смаком сіль
спеції
1/3 ч.л. куркума мелена
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1 ч.л. коріандр мелений
Для кляру
150 гр. борошно нутове
210 гр. вода питна
1 ч.л. сіль
0,5 ч.л. цукор
спеції
1/3 ч.л. куркума мелена
1/3 ч.л. асафетида мелена 45%
Для фритюру
соняшникова олія (рафінована) можна використати гхі

Картопляні крокети з броколі

  • Кількість порцій 8
  • Середня складність

Інгредієнти

  • Для крокетів

  • спеції

  • Для кляру

  • спеції

  • Для фритюру

Опис

Поширити

Картопляні крокети з броколі – іще одна страва, яка може зайняти гідне місце на святковому столі, оскільки вона не лише смачна, а ще й гарно та оригінально виглядає. Цю страву можна подати як закуску, до будь-якої іншої страви або з соусом. Крокети краще готувати безпосередньо перед подаванням до столу.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Картоплю добре вимити, відварити у шкірці до готовності, злити воду і залишити вистигати.

Вистиглу картоплю почистити від шкірки і змолоти на пасту. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайну.

До меленої картоплі додати сіль та спеції і добре все перемішати.

2
Готово

Броколі відварити у злегка підсоленій воді близько 5 хвилин. Дістати з води, добре відтиснути і дати вистигнути. У даному рецепті можна використовувати як свіжу, так і заморожену броколі. Слідкуйте за тим, щоб не переварити броколі, інакше вона не буде тримати форму і буде розлазитися.

Броколі розібрати на невеликі суцвіття. Має вийти 20-25 суцвіть. Суцвіть може бути більше чи менше залежно від того, якого розміру крокети ви хочете отримати.

3
Готово

Картопляну масу розділити на рівні частини і зробити невеликі кульки. Кількість кульок повинна відповідати кількості суцвіть броколі.

До кожної картопляної кульки вкласти по суцвіттю броколі. Для цього кульку необхідно приплюснути і зробити з неї паляницю, всередину вкласти суцвіття і добре скріпити краї, щоб броколі не виглядала. Немає необхідності робити ідеально круглі крокети. Форма суцвіть броколі не дасть можливості досягти ідеально круглої форми крокетів.

4
Готово

Приготувати кляр. Для цього в глибокій ємності змішати нутове борошно, сіль, цукор та спеції. Додати воду.

5
Готово

Розігріти фритюр. Для фритюру найкраще використовувати топлене масло гхі. Якщо у вас такої можливості немає, користуйтеся рослинною олією. Масла у фритюрі повинно бути стільки, щоб воно повністю покривало крокети під час смаження.

Занурювати крокети у кляр і смажити у фритюрі до золотистої скоринки. Необхідно слідкувати за тим, щоб кляр повністю вкривав крокети. Якщо залишаться невкриті кляром місця, то під час смаження з крокетів почне витікати картопля. Не смажте багато крокетів за раз – у фритюрі повинно бути достатньо простору, щоб вони не тіснилися. Також необхідно прослідкувати, щоб масло перед смаженням добре нагрілося. Якщо воно буде недостатньо розігрітим, то під час смаження крокети тріснуть і з них також почне витікати картопля. Щоб визначити, чи достатньо нагрілося масло, капніть в нього трішки кляру. Якщо він спочатку впаде на дно, а після цього одразу підніметься на поверхню і почне шипіти, масло нагрілося і можна смажити крокети.

Крокети дістати з фритюру за допомогою шумівки і викласти в сито, щоб стекло зайве масло. Замість цього можна викладати на паперовий рушник, який вбере в себе надлишок масла.

Вихід: 20-25 штук.

VEGFOOD

Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
previous
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
Тарталетки з сирною начинкою
next
Тарталетки з сирною начинкою
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
previous
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
Тарталетки з сирною начинкою
next
Тарталетки з сирною начинкою

Додати Ваш коментар