Кхір з фініками (солодкий рис) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кхір з фініками (солодкий рис)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
50 гр. рис круглый
600 гр. молоко коровье
75 гр. финики вес без косточки
75 гр. вода питьевая
Спеції
2 листа лавровый лист
1/3 ч.л. кардамон молотый

Кхір з фініками (солодкий рис)

  • Кількість порцій 4
  • Середня складність

Інгредієнти

  • Спеції

Опис

Поширити

Кхір – це дуже популярна страва у ведичній кулінарії. Готується вона зазвичай на свята і подається як десерт. Головний інгредієнт кхіру – рис, який вариться на молоці до повністю розвареного стану. Невід’ємним компонентом кхіру є кардамон, оскільки він допомагає знизити слизоутворення від рису та молока. Також до кхіру додається лавровий лист, що для нас – тих, хто звик додавати лавровий лист лише до солених страв – може видатися дивним. Але, повірте, лавровий лист дуже добре підходить до цієї страви, надаючи йому приємного аромату та пікантного смаку.

Існує багато варіацій приготування кхіру. Іноді він готується більш рідким, а іноді більш густим, що нагадує пудинг. Різним може бути набір спецій, до додаються до страви.

Кхір, приготований за цим рецептом, виходить середнім за густотою. Цукор, що використовується у більшості рецептів, ми пропонуємо замінити фініками. Додавання фініків зробить нашу страву більш корисною, а також красивішою на колір 🙂

Готуйте разом з нам їжу для душі і будьте щасливими!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Покроковий рецепт

1
Готово

Рис хорошо промыть, высыпать в кастрюлю емкостью 1,5 – 2 литра и залить молоком. Добавить 2 лавровых листа. Довести до кипения и варить на медленном огне до готовности риса – около 20 минут. Рис должен получиться мягким и полуразваренным.

2
Готово

Пока варится рис, приготовить финиковую пасту. Для этого финики помыть, выложить в небольшую кастрюлю, залить водой и поставить на огонь. Варить около 10 минут, пока вода не выкипит, а финики не превратятся в пасту. Чтобы добиться более однородной структуры пасты, можно ее измельчить погружным блендером.

3
Готово

Финиковую пасту добавить к рису. Также добавить молотый кардамон. Хорошо все размешать. Варить кхир еще около 10 минут и можно снимать с огня.

Обычно сладкий рис подается хорошо охлажденным, поэтому необходимо дать ему постоять несколько часов или поставить в холодильник. Когда кхир остынет, он еще немного загустеет. Но можно его и не охлаждать, а употреблять горячим или теплым – так тоже будет очень вкусно! Такая каша может стать отличным завтраком для вашей семьи!

VEGFOOD

спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
previous
Спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
гуакамоле з руколою
next
Гуакамоле з руколою
спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
previous
Спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
гуакамоле з руколою
next
Гуакамоле з руколою

Додати Ваш коментар