Кхір з фініками (солодкий рис) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кхір з фініками (солодкий рис)

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
50 гр. рис круглий
600 гр. молоко коров'яче
75 гр. фініки без кісточки
75 гр. вода питна
Спеції
2 листа лаврове листя
1/3 ч.л. кардамон мелений

Кхір з фініками (солодкий рис)

  • Кількість порцій 4
  • Середня складність

Інгредієнти

  • Спеції

Опис

Поширити

Кхір – це дуже популярна страва у ведичній кулінарії. Готується вона зазвичай на свята і подається як десерт. Головний інгредієнт кхіру – рис, який вариться на молоці до повністю розвареного стану. Невід’ємним компонентом кхіру є кардамон, оскільки він допомагає знизити слизоутворення від рису та молока. Також до кхіру додається лавровий лист, що для нас – тих, хто звик додавати лавровий лист лише до солених страв – може видатися дивним. Але, повірте, лавровий лист дуже добре підходить до цієї страви, надаючи йому приємного аромату та пікантного смаку.

Існує багато варіацій приготування кхіру. Іноді він готується більш рідким, а іноді більш густим, що нагадує пудинг. Різним може бути набір спецій, до додаються до страви.

Кхір, приготований за цим рецептом, виходить середнім за густотою. Цукор, що використовується у більшості рецептів, ми пропонуємо замінити фініками. Додавання фініків зробить нашу страву більш корисною, а також красивішою на колір 🙂

Готуйте разом з нам їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Рис добре промити, висипати до каструлі ємністю 1,5 – 2 літра і залити молоком. Додати 2 лаврових листа. Довести до кипіння і варити до готовності рису – близько 20 хвилин. Рис повинен вийти м’яким і напіврозвареним.

2
Готово

Доки вариться рис, приготувати фінікову пасту. Для цього фініки помити, покласти в невелику каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити близько 10 хвилин, доки вода не википить,  а фініки не перетворяться на пасту. Щоб отримати більш однорідну структуру пасти, можна подрібнити її занурувальним блендером.

3
Готово

Фінікову пасту додати до рису. Також додати мелений кардамон. Добре все розмішати. Варити кхір ще близько 10 хвилин і можна знімати з вогню.

Зазвичай солодкий рис подається добре охолодженим, тому необхідно дати йому постояти кілька годин або поставити до холодильника. Коли кхір охолоне, він ще трохи загусне. Але можна його і не охолоджувати, а вживати гарячим або теплим – так теж буде дуже смачно! Така каша може стати чудовим сніданком для вашої родини!

VEGFOOD

спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
previous
Спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
гуакамоле з руколою
next
Гуакамоле з руколою
спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
previous
Спаржа тушкована зі шпинатом та зеленим горошком
гуакамоле з руколою
next
Гуакамоле з руколою

Додати Ваш коментар