Кічрі – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кічрі

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
125 гр. маш
125 гр. рис басматі
150 гр. перець болгарський
150 гр. цвітна капуста
150 гр. кабачок
1,5 літра вода питна
2 ст.л. гхі (топлене масло)
2/3 ст.л. сіль
спеції
1/2 ч.л. насіння кумину (зіра)
1/2 ч.л. куркума мелена
1 ч.л. коріандр мелений
1/3 ч.л. асафетида мелена 45%
1/3 ч.л. перець чорний мелений

Кічрі

  • Кількість порцій 8
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Кічрі – це одна з головних страв ведичної кулінарії, яка готується з рису і бобових з додаванням овочів. Аюрведа – давня наука про здоров’я та довголіття – стверджує, що в кічрі найкраще збалансовані всі поживні речовини, і воно ідеально засвоюється організмом. Кічрі – чудова страва для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям, оскільки вона легко переварюється, дає сили організму, очищає тіло і живить усі його тканини. Часто кічрі використовується в монодієтах. Воно також є найкращою їжею для тих, хто хворіє, ослаблений і в кого погане травлення. Шріла Прабгупада – видатна особистість, засновник Міжнародного Товариства Свідомості Крішни і популяризатор ведичних знань у країнах Заходу – стверджував, що тарілка кічрі і трохи йогурту – це бенкет для бідняка, вартий короля!

Рецепт приготування кічрі доволі простий, тому з ним впорається навіть вегетаріанський кухар початківець. Кічрі може бути «сухим» (за консистенцією схожим на розварену кашу) і «вологим» (схожим на густий суп). Ми приводимо рецепт приготування другого варіанту кічрі. Але якщо ви хочете отримати сухий варіант, просто додайте менше води при приготуванні.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Маш перебрати, видалити сміття і добре промити. Рис також добре промити під проточною водою.

Овочі помити. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Перець очистити від насіння і нарізати. Кабачок також порізати на шматочки бажаного розміру. Бажано, щоб овочі були порізані на шматочки приблизно однакового розміру. Замість зазначених у рецепті овочів ви можете використовувати будь-які інші овочі, які у вас є – моркву, капусту, броколі, спаржеву квасолю, баклажани, гарбуз тощо.

2
Готово

Закип’ятити воду. Зазначена кількість води розрахована на кічрі напіврідкої консистенції. Якщо ви хочете отримати більш густе кічрі, зменшіть кількість води приблизно на 200 гр. Якщо ж ви бажаєте отримати більш рідку страву, додайте води більше. Коли вода закипить, додати в неї маш і проварити його 15 хвилин.

3
Готово

Додати рис. Проварити 15 хвилин.

4
Готово

Додати до кічрі овочі.

5
Готово

Приготувати масалу. Масалою у ведичній кулінарії називають суміш спецій. Необхідні спеції викласти на тарілку і поставити поруч із плитою. Розігріти сковорідку. Покласти в неї гхі. Коли масло нагріється і почне злегка диміти, кинути на сковорідку насіння кумину. Постійно помішуючи, підсмажити його 3-4 секунди. Додати решту спецій і підсмажити 2-3 секунди.

Вилити масло зі спеціями в кічрі. Додати сіль.

Варити кічрі до готовності овочів або до повністю розвареного стану.

VEGFOOD

вегетаріанський салат шуба
previous
Вегетаріанський салат «Шуба» з авокадо
вегетаріанська чорна ікра
next
Вегетаріанська «чорна ікра»
вегетаріанський салат шуба
previous
Вегетаріанський салат «Шуба» з авокадо
вегетаріанська чорна ікра
next
Вегетаріанська «чорна ікра»

Додати Ваш коментар