Кукурудзяні котлети з тофу – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кукурудзяні котлети з тофу

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
200 гр. крупа кукурудзяна
250 гр. соєвий сир тофу
500 гр. вода питна
1,5 ч.л. або за смаком сіль
300 гр. морква
1,5 ст.л. гхі (топлене масло) також вам знадобиться гхі для смаження
борошно пшеничне борошно потрібне для панірування, замість нього можна використати манку, панірувальні сухарі або висівки для панірування котлет
спеції
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1/3 ч.л. асафетида мелена 45%
1/2 ч.л. куркума мелена
1 ч.л. насіння кмину
1 ст.л. листя каррі

Кукурудзяні котлети з тофу

  • Кількість порцій 6
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Котлети – це універсальна страва, яку подають до столу і на щодень, і у свята, і подобається вона всім без винятку! Варіантів приготування вегетаріанських котлет дуже багато: їх можна приготувати з овочів, круп, бобових, а також із різноманітних їх поєднань.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати вегетаріанські котлети з кукурудзяної крупи з начинкою з тофу. Ці котлети доволі поживні, багаті на білок, тому цілком можуть подаватися як основна страва. Начинка з тофу робить котлети ніжними на смак і красивими в розрізі.

Цей рецепт згодиться веганам, а також тим, хто дотримується посту. Якщо вершкове масло в рецепті замінити на рослинну олію, то страва буде веганською і пісною.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Кукурудзяну крупу промити декілька разів під холодною водою. Викласти у каструлю, додати 500 гр. води, сіль і зварити кукурудзяну кашу. Варити до повного випаровування рідини. Звареній каші дати повністю охолонути. Додаючи сіль, орієнтуйтеся на свій смак, а також на те, наскільки соленим є тофу. Якщо сир солений, можливо, вам знадобиться дещо менше солі.

2
Готово

Моркву очистити від шкірки і потерти на тертці з великими отворами.

3
Готово

Необхідні спеції викласти на тарілку поруч з плитою.

Розігріти сковорідку, покласти в неї масло. Коли масло нагріється, кинути до сковорідки насіння кмину і дати йому підсмажитися кілька секунд. Додати решту спецій і підсмажити їх кілька секунд, постійно помішуючи. Додати моркву і добре розмішати зі спеціями. Смажити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати моркву під кришкою 5-7 хвилин.

Додати моркву зі спеціями до кукурудзяної каші і добре перемішати. Для отримання більш однорідної консистенції котлет можна подрібнити цю масу за допомогою блендера чи кухонного комбайну. Дати котлетній масі повністю охолонути.

4
Готово

Підготувати тофу. Для цього нарізати його на однакові частини. Їх форма може бути різною – кубики, квадрати, прямокутні шматочки – все буде залежати від форми тофу, а також від того, якої форми котлети ви хочете отримати.

5
Готово

Охолоджену котлетну масу розділити на необхідну кількість частин відповідно до кількості шматочків тофу. До кожної частини котлетної маси вкласти по шматочку тофу і сформувати котлети, добре скріпивши краї, щоб тофу був повністю вкритий котлетною масою і не виглядав.

6
Готово

Котлети запанірувати в борошні, манці, висівках чи панірувальних сухарях (на вибір) і обсмажити на добре розігрітому маслі (вершковому або рослинному) з обох боків до появи рум’яної скоринки.

Кукурудзяні котлети з тофу готові! Їх можна подавати як основну страву зі сметаною чи соусом або як доповнення до іншої страви, наприклад, до рису. Найкраще смакують гарячими.

VEGFOOD

самоси
previous
Самоса (Самоси)
Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром
next
Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром
самоси
previous
Самоса (Самоси)
Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром
next
Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром

Додати Ваш коментар