Кунжутна паста – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кунжутна паста

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
200 гр. насіння кунжуту
5 ст.л. олія із зародків пшениці можна використати іншу рослинну олію, яка не має яскраво вираженого смаку
1 ч.л. або за смаком сіль

Кунжутна паста

  • Кількість порцій 4
  • Легко

Інгредієнти

Опис

Поширити

Кунжутна паста використовується в багатьох кухнях світу, переважно східних, і відома також під назвами сезамова паста, тахіна, тхіні або тахіні. Кунжутна паста слугує компонентом багатьох вегетаріанських страв, використовується для приготування соусів, різноманітних начинок, солодощів, додається до каш і перших страв. Готується паста легко і швидко, і при цьому є надзвичайно корисним продуктом.

Кунжут – головний компонент кунжутної пасти – це джерело вітамінів та мінералів. Тому вкрай важливо включати кунжут до раціону всім, хто слідкує за своїм здоров’ям. В кунжуті містяться мідь, залізо, магній, фосфор, натрій, калій, марганець, цинк, фолієва кислота, тіамін і вітамін К. За вмістом кальцію кунжут переважає сир і молоко, тому є незамінним для вегетаріанців, які не вживають молочних продуктів. Кунжут і кунжутне масло широко використовуються не лише в кулінарії, але й у медицині та косметології.

Як можна використовувати кунжутну пасту? Її можна намащувати на хліб, чапаті, додавати до каш (наприклад, до рису), до салатів, різноманітних соусів та інших вегетаріанських страв. Кунжутна паста також використовується як один з компонентів хумусу.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Насіння кунжуту підсмажити на сухій пательні до легкого золотистого кольору. Під час смаження постійно помішувати, оскільки воно дуже швидко починає підгорати. Підсмажений кунжут пересипати з пательні до якої-небудь ємності і залишити для вистигання. Не варто залишати кунжут на пательні, оскільки в ній ще деякий час буде зберігатися тепло. Якщо залишити кунжут в пательні, він може підгоріти.

2
Готово

Охолоджене насіння кунжуту засипати в чашу блендера чи кухонного комбайну. Подрібнити його на крихту.

3
Готово

Потроху додаючи олію, продовжити збивання кунжуту. Олії вам може знадобитися більше чи менше залежно від сорту кунжуту, а також від того, пасту якої консистенції ви хочете отримати. Бажано додавати олію потроху, по ложці, поступово збиваючи кунжут і додаючи ще масла за необхідністю. Що стосується виду олії, яку краще використовувати для приготування пасти, то це залежить від особистого смаку кожного. Ми зазвичай готуємо пасту з олією із зародків пшениці. Вона ідеально підходить для приготування пасти та є однією з найкорисніших рослинних. Якщо у вас немає такої олії, ви можете використовувати звичайну рафіновану соняшникову олію. Нерафіновану олію ми не радимо додавати, оскільки завдяки своєму яскраво вираженому смаку і запаху вона може перебити смак кунжуту.

Коли ви досягли необхідної консистенції пасти, додайте до неї сіль і ще раз добре збийте блендером до однорідності. Щоб посилити корисні властивості кунжутної пасти, замість білої можна використовувати чорну сіль.

Кунжутну пасту можна робити солодкою. Для цього на останньому етапі приготування замість солі додайте до неї цукор або мед.

VEGFOOD

рецепт приготування дал баті
previous
Дал баті
рецепт приготування хумусу
next
Хумус
рецепт приготування дал баті
previous
Дал баті
рецепт приготування хумусу
next
Хумус

Додати Ваш коментар