Кус-кус з овочами – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Кус-кус з овочами

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
250 гр. ріпа
250 гр. Кольрабі
250 гр. морква
250 гр. цвітна капуста
200 гр. зелений горошок
3 ст.л. гхі (топлене масло)
100 гр. сметана
100 гр. кус-кус
150 гр. вода питна вода має бути кипячена
1 ч.л. або за смаком сіль
спеції
1/2 ч.л. куркума мелена
1 ч.л. коріандр мелений
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1 ст.л. листя каррі

Кус-кус з овочами

  • Кількість порцій 6
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Відносно недавно на полицях наших магазинів з’явилася крупа з цікавою назвою «кус-кус». Але це лише для нас вона нова, а в кухнях багатьох країн вона використовується вже дуже давно. Наприклад, у східних країнах кус-кус є одним з основних продуктів харчування ще з 13-14 століття. Також широко застосовується ця крупа у кухнях Франції, Італії та ін.

Кус-кус – це особливим чином підготована крупа із зерна проса, рису, ячменю або пшениці. У нас найчастіше зустрічається пшеничний кус-кус.

У кулінарії кус-кус застосовується для приготуванні як солодких, так і солоних страв, оскільки він ідеально поєднується з багатьма продуктами. Особливо його полюбляють вегетаріанські кухарі, тому що він є смачним, корисним, поживним і дає практично необмежені можливості для його використання.

Найбільш простий та швидкий спосіб приготування кус-кусу – запарити його окропом і дати настоятися під кришкою 5-10 хвилин. На 100 грамів крупи потрібно 150 грамів води. Після того, як кус-кус запариться, до нього слід додати 1 столову ложку масла і обережно розпушити лопаткою. Далі кус-кус можна використовувати для приготування інших страв або подати як гарнір, наприклад, до Картопляних крокетів з броколі, Кукурудзяних котлет, Шніцеля з капусти з сиром. Також добре кус-кус буде поєднуватися з Маха-бринджалом, Шаком із бурякового бадилля, Спаржею тушкованою зі шпинатом і зеленим горошком, Хумусом, Чапаті та іншими стравами.

А сьогодні ми пропонуємо вам приготувати кус-кус з овочами. У нашому рецепті ми використовуємо овочі, доступні в зимовий період. Влітку можна брати інші овочі – капусту, кабачки, перець, баклажани та інші. Кожного разу можна готувати з різними овочами, і щоразу це буде нова страва 🙂

Покроковий рецепт

1
Готово

Ріпу, кольрабі та моркву помити, почистити і нарізати кубиками бажаного розміру. Цвітну капусту помити і розібрати на суцвіття.

2
Готово

Зелений горошок відварити до напівготовності (5-7 хвилин). Можна використовувати заморожений горошок.

3
Готово

Підготувати необхідні спеції. Розігріти вок або сковороду з товстим дном. Вилити в неї гхі. Коли масло нагріється, додати порізані моркву та кольрабі. Підсмажувати на середньому вогні 3-4 хвилини, періодично помішуючи. Далі закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати овочі 5-7 хвилин. Якщо овочі надто сухі та увібрали в себе все масло, можна додати кілька ложок води.

4
Готово

Додати цвітну капусту та ріпу. Тушкувати все разом на мінімальному вогні під кришкою ще 5-7 хвилин. За необхідності додати ще трохи води.

5
Готово

Додати зелений горошок. Знову накрити сковороду кришкою і тушкувати овочі ще 2 хвилини.

Можливо, ви будете тушкувати овочі дещо довше, або, навпаки, менше залежно від того, який сорт овочів ви використовуєте, а також від того, у якому посуді і на якому вогні ви готуєте. На даному етапі приготування страви вони повинні бути м’якими, але при цьому тримати форму і не розвалюватися.

6
Готово

Коли овочі стали м’якими, необхідно додати сметану, сіль та спеції. Добре все перемішати, щоб овочі рівномірно змішалися зі спеціями. Дати страві закипіти.

7
Готово

Додати кус-кус і кип’ячену воду (150 гр). Добре все перемішати. Закрити сковороду кришкою, вимкнути вогонь і залишити страву у сковороді під кришкою на 7-10 хвилин. Це необхідно для того, щоб кус-кус увібрав в себе вологу і розбух. В цей час кришку не відкривати! Через 7-10 хвилин відкрити кришку, обережно розпушити овочі лопаткою і можна подавати до столу.

VEGFOOD

сабджі капустяне
previous
Сабджі капустяне
сабджі капустяне
previous
Сабджі капустяне

Додати Ваш коментар