Шпинатні млинці без яєць – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Шпинатні млинці без яєць

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
200 гр. шпинат свіжий Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, його необхідно взяти на 50% більше
250 гр. борошно пшеничне
500 гр. сироватка Можна використати маслянку/молоко/рідкий нежирний кефір/йогурт або звичайну воду
0,5 ч.л. сіль
0,5 ч.л. цукор
2 ст.л. гхі (топлене масло) Можна використати вершкове масло

Шпинатні млинці без яєць

  • Кількість порцій 4
  • Середня складність

Інгредієнти

Опис

Поширити

Чи любите ви млинці? Швидше за все, так 🙂 Принаймні нам ще не зустрічалася жодна людина, незалежно від того, чи вона вегетаріанець, яка б їх не любила. Яких лише млинців не буває і як лише їх не їдять! Солодкі, солоні, з начинками і без, з маслом, з цукром, з медом, з різних видів борошна – усього і не перелічити! Навіть торти з млинців роблять!

А чи знаєте ви, що млинці – дуже давня страва, ще старіша за хліб. Назва страви походить від слова «млин» або «молоти» і вказує на те, що готується вона зі змеленого зерна, тобто борошна. До речі, в українській мові збереглася давня назва страви, на відміну від російської, в якій вона трансформувалася на «блины». У давнину млинці мали сакральне значення і використовувалися у багатьох обрядах. Звичайно, сьогодні млинці втратили своє обрядове значення, і ми їх знаємо лише як смачну страву.

Пропонуємо вам приготувати млинці зі шпинату без яєць. Цей рецепт хороший тим, що ви можете використовувати будь-яку рідину, яка є у вашому холодильнику, навіть звичайну воду, – млинці все одно вийдуть смачними. Завдяки додаванню до тіста шпинатного пюре млинці забарвлюються в цікавий зелений колір, тому їх можна подати навіть на святковий стіл. До того ж, знову-таки завдяки додаванню шпинату, стають удвічі кориснішими!

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте здоровими та щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Шпинат добре помити від бруду. Одним зі способів, як це можна зробити, є такий: скласти шпинат до миски, залити великою кількістю води і залишити його у воді на 15-30 хвилин. За цей час земля з листя відійде у воду і опуститься на дно. Після цього брудну воду потрібно злити, а шпинат ще раз промити чистою водою.

Вимитий шпинат подрібнити за допомогою блендера чи кухонного комбайну на пюре. Щоб отримати більш однорідну консистенцію пюре, подрібнюйте шпинат, додавши до нього приблизно 100 гр. рідини (від загального об’єму, що використовується для млинців).

Якщо для приготування млинців ви використовуєте заморожений шпинат, його необхідно попередньо розморозити, після чого злегка відтиснути утворену під час розморожування рідину. Далі слідувати рецепту.

2
Готово

Змішати борошно з половиною сироватки (маслянки/молока/води/рідкого нежирного кефіру або йогурта) до отримання однорідного густого тіста.

В даному рецепті можна використовувати пшеничне борошно вищого ґатунку, цільнозернове борошно або їх суміш у будь-якому співвідношенні. Як правило, ми готуємо млинці з цільнозернового борошна.
Щодо рідини, то можна використовувати будь-яку рідину, яка у вас є. Якщо недавно ви готували вершкове масло і у вас залишилася маслянка, можете додати до млинців її. Смачними, з легкою кислинкою, виходять млинці на сироватці чи рідкому йогурті. Якщо ваш йогурт густий, можна розвести його водою. Якщо ж у вас немає ніяких молочних продуктів, можна приготувати млинці на воді. У такому випадку страва буде пісною і веганською (за умови використання замість гхі рослинної олії).

3
Готово

До густого тіста, яке у нас вийшло, додати шпинатне пюре і добре розмішати. Потроху додаючи рідину, довести тісто до необхідної консистенції. Залежно від вологості борошна та шпинату вам може знадобитися більше або менше рідини. У готове тісто додати розтоплене вершкове масло або гхі і ще раз добре перемішати до однорідності. Тісто повинне вийти доволі рідким. Якщо у вас недостатньо практики у приготуванні млинців, і ви побоюєтеся, що їх важко буде перевертати чи вони будуть рватися, не робіть тісто надто рідким. Нехай перший раз млинці у вас будуть не такими тоненькими, зате вони не порвуться під час перевертання. З часом ви навчитесь смажити і більш тонкі млинці.

Ємність з готовим тістом необхідно накрити і залишити на 30 хвилин.

4
Готово

Після того, як тісто настоялося, його необхідно обережно перемішати і можна смажити млинці. Перед смаженням першого млинця сковорідку слід злегка змастити маслом. Усі наступні млинці смажити без масла, оскільки в тісті масло вже є.

Смажити млинці по кілька секунд з кожного боку. Готові млинці складати на тарілку один на другий. За бажанням кожен млинець можна змащувати вершковим маслом.

Млинці зі шпинату можна подати як самостійну страву, з соусом чи сметаною, або загорнути в них якусь начинку. А якщо проявити трішки фантазії, з них можна зробити млинцевий торт, складаючи млинці один на один і перекладаючи начинкою та соусом.

Смачного!

VEGFOOD

Шак із бурякового бадилля
previous
Шак із бурякового бадилля
алу таматар сабджі
next
Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)
Шак із бурякового бадилля
previous
Шак із бурякового бадилля
алу таматар сабджі
next
Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)

Додати Ваш коментар