Пшоняна каша з гарбузом і сиром – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Пшоняна каша з гарбузом і сиром

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
200 гр. гарбуз
300 гр. вода питна
60 гр. пшоняна крупа
150 гр. сироватка можна замінити маслянкою або звичайною водою
150 гр. сир кисломолочний
60 гр. цукор
2 ст.л. вершкове масло можна замінити гхі
спеції
дрібка кардамон мелений можна не додавати

Пшоняна каша з гарбузом і сиром

  • Кількість порцій 4
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Про користь гарбуза ми раніше вже писали. На нашому сайті також є декілька рецептів з його використанням (гарбузово-яблучні оладки, гарбузові оладки (солені), сабджі “Зимове”) Сьогодні пропонуємо вам приготувати пшоняну кашу з гарбузом.

Пшоно – одна з найбільш корисних круп, за що в давні часи воно отримало назву «золотої крупи». До складу пшона входить безліч вітамінів та мікроелементів. Його вживання сприятливо впливає на нервову та серцево-судинну системи людини, і особливо корисне пшоно при захворюваннях печінки.

Пшоняна каша з гарбузом – це класика, знайома багатьом. Ми хочемо представити вашій увазі дещо змінений варіант її приготування. По-перше, каша вариться не на молоці, а на воді (або сироватці). По-друге, до складу страви входить кисломолочний сир. Усе це робить кашу смачною, корисною та легкою для травлення. Пшоняна каша з гарбузом та сиром може стати чудовим сніданком для вашої родини!

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Гарбуз почистити від шкірки та нарізати на кубики приблизно 2×2 см.

Гарбуз покласти до каструлі з товстим дном, залити 300 гр. води і поставити на вогонь. Варити 5-7 хвилин після закипання. По закінченню цього часу гарбуз має стати м’яким, але не розваритися. На цьому етапі його необхідно розтовкти товкачем або вилкою. Немає необхідності подрібнювати гарбуз до повної однорідності – можна залишити деякі шматочки нерозім’ятими.

2
Готово

Додати попередньо промиту пшоняну крупу і сироватку. Якщо ви готували вершкове масло, і у вас залишилася маслянка, замість сироватки можете використовувати її. Якщо ж у вас немає ні сироватки, ні маслянки, їх можна замінити просто водою. Після додавання крупи та сироватки варити кашу на малому вогні 15-20 хвилин. Періодично помішувати.

3
Готово

Через 15-20 хвилин пшоно вбере в себе практично всю рідину і збільшиться в об’ємі. Додати до каші сир і цукор і варити її ще 4-5 хвилин. За цей час необхідно перемішати кашу кілька разів, щоб сир не пристав до дна каструлі.

Із вказаною кількістю цукру пшоняна каша з гарбузом і сиром виходить помірно солодкою. За бажанням ви можете зменшити або збільшити кількість цукру. Можна також замість цукру додавати до каші мед чи інший підсолоджувач.

Після того як каша звариться, додайте до неї 1-2 ложки масла і можете подавати до столу. Смачного!

VEGFOOD

рецепт вегетаріанської ухи
previous
Вегетаріанська уха
рецепт кунжутного молока
next
Кунжутне молоко
рецепт вегетаріанської ухи
previous
Вегетаріанська уха
рецепт кунжутного молока
next
Кунжутне молоко

Додати Ваш коментар