Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
1 0
Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
600 гр. баклажани
600 гр. помідори
3 ст.л. олія оливкова
1/2 ст.л. сіль для попередньої підготовки баклажанів
1 ч.л. або за смаком сіль для приготування страви
2 ст.л. або за смаком цукор
спеції
1/2 ч.л. насіння кумину (зіра)
1/2 ч.л. куркума мелена
1/2 ч.л. паприка мелена
1/3 ч.л. асафетида мелена 40%
1/2 ч.л. коріандр мелений
1/5 ч.л. кардамон мелений

Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)

  • Кількість порцій 6
  • Легко

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Сьогодні в нас ще одна страва із серії «швидко та смачно» – це маха бринджал, або рагу з баклажанів з помідорами («маха» в перекладі з санскриту означає «великий», а «бринджал» – «баклажан»). Маха бринджал готується дуже просто і буде під силу навіть кухареві-початківцю.

Два основних інгредієнти рагу – це баклажани і помідори. Але маха бринджал можна приготувати також з паніром чи тофу, що зробить страву більш поживною. Для цього просто додайте порізаний кубиками сир до рагу в кінці його приготування.

У зимовий час для приготування страви можна використовувати заморожені чи сушені баклажани. Сушені баклажани перед використанням слід замочити в чистій воді на 15-30 хвилин, потім воду злити і далі слідувати рецепту. Із замороженими баклажанами ніяких попередніх дій робити не потрібно – їх можна викладати на сковороду без розморожування.

Варто також зауважити, що на смак і консистенцію страви буде впливати сорт помідорів. Круглі помідори зазвичай кислі та соковиті. Тому маха бринджал з їх використанням буде більш рідким, а також, швидше за все, вам необхідно буде додати дещо більше цукру, щоб нейтралізувати надмірну кислоту томатів. Помідори сорту «сливка» менш кислі і водночас менш соковиті. Рагу з їх використанням буде не таким рідким і цукру в нього потрібно буде менше.

Оскільки рагу з баклажанів з помідорами не містить молочних продуктів, воно підійде для веганського харчування, а також для вживання під час посту.

Маха бринджал можна подати як доповнення до рису чи будь-якої іншої каші, до картопляного пюре. Також добре ця страва поєднується з чапаті, пурі, хлібом і будь-якими закусками.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте здоровими та щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Баклажани добре помити і порізати на кубики розміром приблизно 1,5×1,5 см. Скласти в миску, засипати 1/2 столової ложки солі, добре перемішати і залишити на 30 хвилин. Ця процедура дасть можливість позбутися гіркоти. Через 30 хвилин баклажани декілька разів промити чистою проточною водою, щоб видалити залишки солі.

Помідори очистити від шкірки. Як це зробити, ми розказували в рецепті приготування Сабджі з картоплі та помідорів. Очищені помідори нарізати на шматочки 1,5×1,5 см.

2
Готово

Підготувати необхідні спеції та масло.

Розігріти вок чи сковороду з товстим дном. Ідеально для приготування маха бринджалу підходить чавунна сковорода. Якщо такої сковороди у вас немає, можете використовувати каструлю з товстим дном з нержавійки чи литого алюмінію (емальований посуд не підходить).

На сковороду вилити оливкову олію. Коли вона нагріється, кинути насіння кумину і дати йому підсмажитися 2 секунди. Потім додати усі мелені спеції та підсмажити їх 2-3 секунди, постійно помішуючи лопаткою.

3
Готово

Додати баклажани і добре перемішати зі спеціями. Щойно баклажани вберуть в себе масло, влити 2-4 столових ложки води. Кількість води повинна бути такою, щоб злегка змочити баклажани, оскільки, ввібравши все масло, вони стануть сухими, але вони не повинні плавати у воді.

Підсмажувати баклажани зі спеціями 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім накрити сковороду кришкою і тушкувати баклажани близько 5 хвилин. Іноді відкривати кришку і помішувати баклажани, щоб вони не пригорали і рівномірно тушкувалися.

4
Готово

Додати помідори, сіль та цукор. Тушкувати без кришки 7-10 хвилин або до повної м’якості.

Міру готовності страви визначайте самостійно, залежно від ваших побажань. Якщо ви хочете, щоб баклажани та помідори повністю розварилися до стану пасти, тоді потушкуйте їх довше. Якщо ж ви бажаєте, щоб овочі у страві залишилися цілими, тоді після додавання помідорів готуйте маха бринджал 5-7 хвилин.

VEGFOOD

алу таматар сабджі
previous
Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)
алу таматар сабджі
previous
Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)

Додати Ваш коментар