Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
1 склянка рис басматі
2 склянки вода питна
50 гр. горіхи кеш’ю
50 гр. свіжий кокосовий горіх можна використати стружку, бажано крупну
1 ч.л. або за смаком сіль
2 ст.л. гхі (топлене масло) можна використати вершкове масло
спеції
1/3 ч.л. куркума мелена
1 ч.л. насіння гірчиці чорної
1/2 ч.л. насіння пажитникиа

Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом

  • Кількість порцій 4
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом – страва, що достойна зайняти одне з головних місць на будь-якому святковому столі! Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом можна вживати як окрему страву, оскільки вона доволі поживна і має самодостатній насичений смак, або в поєднанні з будь-якою іншою стравою. Як і салат з картоплі з кокосовим горіхом, цю страву краще готувати зі свіжим тертим кокосом. Якщо у вас немає свіжого кокоса, його можна замінити на кокосову стружку, але при цьому смак страви, звичайно, трохи зміниться. Перед приготуванням рису з кеш’ю та кокосовим горіхом рекомендуємо ознайомитися з рецептом приготування рису басматі, оскільки процес буде багато в чому схожим.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Рис басматі декілька разів промити під проточною водою. Залишити на 1-2 години, щоб він просохнув. Для цього можна помістити промитий рис у друшляк з великою кількістю маленьких отворів, щоб стікала вода і краще циркулювало повітря, або розкласти рис тонким шаром на підносі.

2
Готово

Свіжий кокосовий горіх натерти на дрібній тертці. Якщо замість свіжого кокосу ви використовуєте кокосову стружку, бажано, щоб вона була крупною.

3
Готово

Підготувати воду, сіль та куркуму.

Взяти дві каструлі: в одній з них буде кип’ятитися вода, у другій варитися рис. У першу каструлю залити воду і поставити на плиту. Вогонь відрегулюйте до найменшого, так щоб поки кип’ятиться вода, ви встигли закінчити всі інші дії з приготування страви.

4
Готово

Поки кип’ятиться вода, підсмажити кеш’ю. Для цього взяти каструлю з товстим дном, у якій згодом буде варитися рис. В ідеалі – чавунну каструлю. Поставити її на середній вогонь і покласти в неї 1,5 ст.л. гхі. Решта масла (0,5 ст.л.) нам знадобиться пізніше. Коли гхі нагріється і почне злегка диміти, кинути в каструлю горіхи і підсмажити їх до золотистої скоринки. Щоб горіхи не підгоріли, їх необхідно смажити на невеликому вогні і постійно помішувати. Коли кеш’ю підсмажаться, дістати їх з каструлі за допомогою шумівки і відставити вбік. Каструлю з плити не знімати.

5
Готово

Кинути попередньо промитий і висушений рис до каструлі, з якої щойно дістали кеш’ю. Постійно помішуючи, підсмажити рис на середньому вогні близько 5 хвилин.

До того часу, коли підсмажиться рис, повинна закипіти вода, яку ми раніше поставили кип’ятитися в іншій каструлі. Як тільки вода закипіла, додати в неї сіль і куркуму та добре розмішати.

Залити киплячу воду в рис. Обережно розмішати. Закрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити рис 15 хвилин. Протягом цього часу кришку не відкривати і рис не мішати. Через 15 хвилин загасити вогонь. Дати рису постояти під закритою кришкою ще близько 15 хвилин.

6
Готово

Поки рис настоюється, підготувати спеції і решту гхі. Розтопити гхі на середньому вогні в пательні з товстим дном. Коли масло почне злегка диміти, кинути в нього насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Коли насіння гірчиці почне потріскувати і від нього почне іти горіховий аромат, кинути на пательню насіння пажитника і дати йому підсмажитися декілька секунд, постійно помішуючи. Будьте дуже уважними! Якщо насіння пажитника пересмажити, воно буде дуже темним і гірким на смак. Якщо недосмажити, воно теж буде гірчити. Правильно підсмажене насіння пажитника повинне мати золотисто-коричневий колір, горіховий аромат і не гірчити.

Щойно спеції підсмажилися, відкрити рис і додати до нього спеції разом з маслом. Також висипати до рису кеш’ю та кокосовий горіх. Обережно, намагаючись не пошкодити зерна рису, все перемішати. Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом краще подавати гарячим.

VEGFOOD

алу нар'ял райта
previous
Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта)
Картопляні крокети з броколі
next
Картопляні крокети з броколі
алу нар'ял райта
previous
Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта)
Картопляні крокети з броколі
next
Картопляні крокети з броколі

Додати Ваш коментар