Сабджі капустяне – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Сабджі капустяне

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
300 гр. капуста білокачанна
300 гр. Кольрабі
300 гр. броколі
300 гр. цвітна капуста
300 гр. брюссельська капуста
150 гр. сметана
2 ст.л. гхі (топлене масло)
1,5 ч.л. або за смаком сіль
спеції
1 ч.л. насіння гірчиці чорної
1/2 ч.л. насіння кмину
1/2 ч.л. коріандр мелений
1/2 ч.л. куркума мелена
1 ст.л. пажитнику листя сушене

Сабджі капустяне

  • Кількість порцій 6
  • Легко

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Прочитавши назву цього рецепту, ви, напевне, подумали, що мова піде про просту тушковану капусту? А от і ні! Сьогодні ми будемо готувати сабджі аж із 5 видів капусти! Білокачанна капуста, цвітна, брюсельська капуста, кольрабі та броколі – всі ці види капусти, поєднуючись в одній страві, утворюють дуже цікаву та оригінальну комбінацію.

У нашому рецепті ми пропонуємо взяти всі види капусти в рівній кількості. Але це необов’язково. Якщо якогось виду капусти у вас є більше чи менше, це не страшно – можете взяти ту кількість, яка у вас є. Так само, якщо якоїсь капусти у вас немає, сміливо можете її не додавати, від цього страва не постраждає.

Сабджі з 5 видів капусти можна подати як самостійну страву або з рисом, кашею, хлібом (наприклад, чапаті) чи іншими стравами. Воно легке для травлення, і в той же час смачне та поживне, тому цей вид сабджі обов’язково полюблять усі, хто веде здоровий спосіб життя.

Покроковий рецепт

1
Готово

Кольрабі помити, почистити від шкірки та нарізати кубиками розміром приблизно 2×2 см.
Головки брюссельської капусти помити і, за необхідності, очистити від верхнього пошкодженого чи пожовклого листя.
Цвітну капусту та броколі помити і розібрати на суцвіття приблизно однакового розміру.
Білокачанну капусту помити і порізати кубиками розміром приблизно 2×2 см.

2
Готово

Підготувати необхідні спеції. Нагріти на плиті вок або сковороду з товстим дном. Вилити до неї гхі. Коли масло нагріється, кинути на сковорідку насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Як тільки гірчиця почне потріскувати і від неї буде іти горіховий аромат, додати насіння кмину. Підсмажити 2 секунди і одразу додати усі мелені спеції та швидко все перемішати.

Додати кольрабі та білокачанну капусту. Підсмажувати на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати 0,5 склянки води, накрити сковороду кришкою і тушкувати капусту під кришкою близько 5 хвилин.

3
Готово

Додати брюссельську капусту, перемішати. Тушкувати під кришкою 5 хвилин.

4
Готово

Додати цвітну капусту та броколі і тушкувати під кришкою ще близько 5 хвилин, час від часу відкриваючи кришку та помішуючи сабджі.

5
Готово

Коли овочі будуть готові, додати сіль та сметану. Довести сабджі до кипіння, дати покипіти 1-2 хвилини і можна знімати з вогню. Сабджі з 5 видів капусти готове!

VEGFOOD

рецепт деруни з ріпи
previous
Деруни з ріпи
рецепт кус-кус
next
Кус-кус з овочами
рецепт деруни з ріпи
previous
Деруни з ріпи
рецепт кус-кус
next
Кус-кус з овочами

Додати Ваш коментар