Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
700 гр. картопля
700 гр. помідори
2 ст.л. гхі (топлене масло)
2/3 ч.л. або за смаком сіль
1 ст.л. або за смаком цукор
Спеції
1 ч.л. коріандр мелений
1 ч.л. насіння кумину (зіра)
1/2 ч.л. насіння фенхелю
1 ч.л. насіння гірчиці чорної
1 шт. лаврове листя
1/2 ч.л. імбир мелений
1/2 ч.л. перець чорний мелений
1/2 ч.л. куркума мелена
3 шт. гвоздика ціла

Сабджі з картоплі та помідорів (Алу таматар сабджі)

  • Кількість порцій 5
  • Легко

Інгредієнти

  • Спеції

Опис

Поширити

А в нас сьогодні сабджі! Пам’ятаєте, ми з вами вже готували Зимове сабджі? Нагадаємо, що слово «сабджі» в перекладі з санскриту значить «овочі». Алу таматар сабджі – це ніщо інше, як рагу з картоплі та помідорів («алу» в перекладі з санскриту значить картопля, «таматар» – помідор) :). Ця ведична страва настільки проста у приготуванні, що з нею впорається навіть кухар-початківець. Якщо вам потрібно смачно і поживно нагодувати родину і при цьому у вас обмаль часу, цей рецепт стане вам в нагоді. Іще одним плюсом даної страви є її бюджетність, оскільки використовуються прості та доступні продукти.

Алу таматар сабджі допоможе урізноманітнити стіл не лише вегетаріанців, а й тих, хто дотримується посту або знаходиться на веганському харчуванні (за умови використання рослинної олії замість гхі).

Готуйте разом з нами їжу для душі будьте здоровими і щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Картоплю добре помити і зварити у шкірці. Зварену картоплю охолодити. Якщо картопля стара, почистити її від шкірки. Молоду картоплю не чистити. Для цієї страви бажано використовувати дрібну картоплю приблизно однакового розміру. Якщо картопля велика, то після того, як вона звариться та охолоне, її необхідно порізати на шматочки.

2
Готово

Помідори очистити від шкірки. Для цього злегка надрізати шкірку кожного томата, скласти їх у каструлю або іншу ємність, залити окропом і залишити на 2-3 хвилини. Окріп злити. Після цього шкірку з помідорів можна буде легко зняти.

Очищені помідори порізати на шматочки приблизно однакового з картоплею розміру.

3
Готово

Підготувати необхідні спеції та гхі і викласти на тарілку поруч з плитою.

Розігріти сковорідку або каструлю з товстим дном. Вилити гхі. Коли масло нагріється, кинути на сковорідку насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Щойно насіння почне потріскувати і від нього почне іти горіховий аромат, кинути мелені спеції. Постійно помішуючи, підсмажити 5-10 секунд. В кінці додати мелені спеції, підсмажити 2-3 секунди і додати помідори. Смажити помідори зі спеціями близько 10 хвилин, час від часу помішуючи. Помідори під час смаження пустять сік. Його зливати не потрібно, слід продовжувати тушкувати помідори в ньому.

4
Готово

Коли помідори стали достатньо м’якими, додати картоплю, сіль і цукор. Збільшити вогонь і тушкувати без кришки до випаровування рідини.

VEGFOOD

Млинці зі шпинату без яєць
previous
Шпинатні млинці без яєць
маха брінджал
next
Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)
Млинці зі шпинату без яєць
previous
Шпинатні млинці без яєць
маха брінджал
next
Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)

Додати Ваш коментар