Сабджі «Зимове» – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Сабджі «Зимове»

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
300 гр. картопля
300 гр. морква
300 гр. корінь селери
300 гр. гарбуз
1 ст.л. гхі (топлене масло)
3 ст.л. сметана
2/3 ч.л. або за смаком сіль
спеції
1/3 ч.л. куркума мелена
1/3 ч.л. асафетида мелена 45%
1/2 ч.л. коріандр мелений
1 ч.л. лаврове листя

Сабджі «Зимове»

  • Кількість порцій 5
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Овочеві страви є основою здорового харчування для людей будь-якої країни. Вони містять багато вітамінів, мінералів та вуглеводів, що забезпечують енергією. Ведична кулінарія налічує велику кількість рецептів страв з овочів. Сабджі – так у ведичній кухні називаються самі овочі, а також страви, приготовані із суміші овочів.

У ведичній кухні існує декілька способів приготування сабджі: овочі можна обсмажувати, тушкувати з додаванням сметани, йогурту, води або у власному соку, можна запікати чи відварювати.

Ці способи можна звести до двох основних технологій: 1) овочі готуються разом, в одній ємності (тушкуються або обсмажуються); 2) кожен вид овочів готується окремо, а потім вони змішуються разом.

Також варто зауважити, що сабджі бувають «сухими» та «вологими». Приготування «сухим» способом передбачає попереднє обсмажування овочів з подальшим їх тушкуванням без додавання вологи або з її мінімальною кількістю. Для приготування овочів «вологим» способом використовується соус (сметана, йогурт, томатне пюре та інші), в якому овочі тушкуються.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати сабджі, яке ми назвали «Зимове», оскільки готується воно з овочів, доступних взимку. Це «сухий» вид сабджі, тому що вони тушкуються без додавання рідини з мінімальною кількістю соусу. За технологією приготування ця страва належить до другого типу, коли овочі готуються окремо, а потім змішуються разом. Завдяки цій технології овочі зберігають свою цілісність і смак, не втрачають форми, а запікання в духовці дає можливість зберегти всі їх поживні речовини.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Картоплю, моркву, гарбуз та селеру добре вимити, почистити від шкірки і нарізати кубиками розміром близько 2×2 см. Ми зазвичай готуємо сабджі із приблизно однакової кількості картоплі, моркви, гарбуза і селери. Але ви можете змінювати пропорції овочів на ваш смак. Якщо якогось виду овочів у вас немає, можете його не додавати або замінити іншим видом.

2
Готово

Порізані овочі викласти на деко і запекти в духовці до готовності. На це може знадобитися від 15 до 45 хвилин. Варто мати на увазі, що рідні види овочів потребують різного часу для запікання. Гарбуз та картопля печуться доволі швидко – 15-20 хвилин, а селера і морква довше. Тому, швидше за все, картоплю та гарбуз вам потрібно буде витягнути з духовки раніше, а моркву та селеру залишити пектися ще на деякий час. Готові овочі дістати з духовки і перекласти до будь-якої ємності.

3
Готово

Підготувати необхідні спеції та гхі і поставити їх поруч з плитою.

Нагріти сковорідку або каструлю з товстим дном. Вилити в неї гхі. Коли масло нагріється, додати до нього спеції та, інтенсивно помішуючи, підсмажити їх 3-4 секунди.

Додати овочі та добре перемішати їх зі спеціями. Підсмажувати близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Додати сметану і добре перемішати її з овочами. Накрити сковорідку кришкою і тушкувати сабджі близько 5 хвилин. За цей час перемішати овочі 2-3 рази. Через 5 хвилин зняти сковорідку з вогню, а сабджі перекласти до якої-небудь ємності.

VEGFOOD

рецепт приготування хумусу
previous
Хумус
рецепт вегетаріанської ухи
next
Вегетаріанська уха
рецепт приготування хумусу
previous
Хумус
рецепт вегетаріанської ухи
next
Вегетаріанська уха

Додати Ваш коментар