Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта)

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
1 кг. картопля
500 гр. йогурт без наповнювача
100 гр. свіжий кокосовий горіх
50 гр. корінь імбиру
2 ст.л. гхі (топлене масло)
1/2 ст.л. або за смаком сіль
спеції
1 ч.л. насіння гірчиці чорної
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1/2 ч.л. коріандр мелений

Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта)

  • Кількість порцій 8
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Сьогодні ми хочемо вам запропонувати приготувати салат з картоплі з кокосовим горіхом. У ведичній кулінарії він називається Алу нар’ял райта. Цей салат може стати чудовою альтернативою олів’є на святковому столі! При цьому він більш легкий, оскільки заправляється не майонезом, а йогуртом, і тому буде знахідкою для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям і вагою 🙂 До складу салату входить кокосовий горіх, який надає страві вишуканого смаку та аромату. Наполегливо рекомендуємо готувати алу нар’ял райту саме зі свіжим кокосовим горіхом. Якщо все-таки у вас такої можливості немає, можна приготувати салат з кокосовою стружкою. Звичайно, в такому випадку смак салату буде дещо іншим. Якщо ви використовуєте для приготування салату стружку, краще, щоб вона була крупною.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

Картоплю добре помити і відварити в шкірці до готовності. Дати повністю охолонути.

2
Готово

Доки вистигає картопля, підготувати кокосовий горіх. Горіх розколоти і натерти його м’якоть на дрібній тертці. Для салату нам необхідно 100 грамів стружки. Якщо горіх великий, решту м’якоті можна покласти в холодильник і використати для приготування інших страв, наприклад, рису з кеш’ю та кокосовим горіхом. У холодильнику вона може зберігатися кілька днів. Якщо найближчим часом ви нічого не плануєте готувати з кокосом, м’якоть можна помістити до морозильної камери, де вона може зберігатися декілька місяців.

3
Готово

Вистиглу картоплю очистити від шкірки і нарізати на кубики приблизно 1×1 см.

4
Готово

У великій мисці, в якій згодом буде салат, змішати йогурт, кокосову стружку та сіль.

5
Готово

Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на тертці.

Підготувати необхідні спеції і викласти їх на тарілку поруч з плитою.

6
Готово

Приготувати масалу. Для цього нагріти сковорідку і покласти в неї гхі. Коли гхі нагріється і почне злегка диміти, кинути на сковорідку насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Коли насіння почне потріскувати і від нього почне іти горіховий аромат, додати імбир і підсмажити, постійно помішуючи, 3-4 секунди. В останню чергу додати коріандр і перець, швидко все розмішати 1-2 секунди і зняти з вогню. Вилити масалу в йогурт з кокосом і добре все перемішати. Заправка для салату готова.

Додати до заправки кубики картоплі і добре все перемішати.

VEGFOOD

Паштет з авокадо та пророщеного машу
previous
Паштет з авокадо та пророщеного машу
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
next
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
Паштет з авокадо та пророщеного машу
previous
Паштет з авокадо та пророщеного машу
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом
next
Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом

Додати Ваш коментар