Вегетаріанська «риба» в томатному соусі – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Вегетаріанська «риба» в томатному соусі

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
500 гр. панір замість паніру можна використовувати адигейський сир чи тофу
5 листів норі
300 гр. морква
2 ст.л. олія оливкова
2 ст.л. соєвий соус
1,5 ст.л. томатна паста
1 ч.л. або за смаком сіль чорна
2 ст.л. цукор
300 мл. вода питна
Спеції
1 ч.л. насіння кмину
1 ч.л. паприка мелена
1 ч.л. коріандр мелений
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1/4 ч.л. духмяний перець мелений
1/4 ч.л. асафетида мелена 45%

Вегетаріанська «риба» в томатному соусі

  • Кількість порцій 5
  • Середня складність

Інгредієнти

  • Спеції

Опис

Поширити

Хочете здивувати чимось смачним та оригінальним своїх рідних? Тоді обов’язково спробуйте цей рецепт! Ця страва користується незмінною популярністю у всіх, і навіть у тих, хто не дотримується вегетаріанського харчування.

Вегетаріанці зі стажем, швидше за все, неодноразово готували вегетаріанську «смажену» рибу, рецепт якої можна знайти практично на кожному сайті вегетаріанських рецептів. Ми ж пропонуємо спробувати дещо новеньке! У нашому рецепті сир, загорнутий в листи норі, не смажиться, а тушкується в томатному соусі. Відсутність смаження, безперечно, робить нашу «рибку» більш корисною. Приготований таким чином, сир стає не просто закускою, а цілком самодостатньою стравою, яку можна подати в гарячому вигляді як доповнення до рису, будь-якої іншої каші, картопляного пюре, чапаті чи з хлібом. При цьому вона є не менш смачною! Така «риба» буде доречною навіть на святковому столі!

Покроковий рецепт

1
Готово

Панір порізати на шматочки бажаного розміру. Замість паніру можна використовувати адигейський сир чи тофу.

Листи норі розрізати на частини і в кожну з них загорнути шматочок сиру.

Норі необхідно розрізати на частини такого розміру, щоб у кожну з них можна було загорнути шматочок сиру. Наприклад, в нашому випадку панір був порізаний шматочками 10×1,5 см. Лист норі розміром 20×21 см ми розрізали на чотири частини розміром 10×10,5 см. Відповідно, щоб загорнути чотири шматочки паніру, нам знадобився один лист норі.

Якщо ви хочете отримати більш «рибний» смак, можете кожен шматочок паніру загорнути в норі декілька разів. У такому випадку лист необхідно розрізати не на чотири, а на дві частини. Тоді вийде, що в один лист норі (розрізаний на дві частини) ви зможете загорнути два шматочки паніру.

2
Готово

Приготувати заправку. Для цього моркву помити, очистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами.

Підготувати необхідні спеції.

Розігріти сковороду з товстим дном. Вилити в неї олію. Коли олія нагріється, кинути на сковороду насіння кмину і підсмажити його 2-3 секунди. Далі додати всі мелені спеції, швидко все перемішати і додати моркву. Пасерувати моркву 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Додати томатну пасту і цукор і добре розмішати з морквою. Тушкувати 2-3 хвилини.

У кінці долати сіль, соєвий соус і воду, довести все до кипіння і зняти з вогню.

3
Готово

Підготувати форму для запікання. Це може бути скляна, керамічна, силіконова, алюмінієва чи чавунна форма.

На дно форми викласти трохи морквяно-томатної заправки і розподілити її по усьому дну. Далі викласти шар сиру, загорнутого в норі. Далі знову шар заправки і знову шар сиру в норі, і так, доки не закінчаться сир та заправка. Верхнім шаром повинна бути морквяно-томатна заправка.

Якщо ваша форма для запікання широка в діаметрі, викладайте сир одним шаром. У такому випадку у вас вийде усього три шари: шар морквяно-томатної заправки – шар сиру – і ще один шар морквяно-томатної заправки.

Форму накрити кришкою чи фольгою і відправити до духової шафи. Пекти за температури 160 С близько 30 хвилин.

VEGFOOD

маха брінджал
previous
Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)
сир домашнього приготування (Панір)
next
Сир домашнього приготування (Панір)
маха брінджал
previous
Рагу з баклажанів з помідорами (Маха бринджал)
сир домашнього приготування (Панір)
next
Сир домашнього приготування (Панір)

Додати Ваш коментар