Вегетаріанська уха – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Вегетаріанська уха

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
1,3 лтр. вода питна
100 гр. морква
100 гр. корінь селери
2 ст.л. крупа пшенична можна замінити на ячмінну крупу, також варто обирати крупу дрібного помолу
150 гр. панір можна замінити на адигейсьий сир або тофу
3 листа норі
1 ст.л. соєвий соус
1,5 ст.л. гхі (топлене масло)
1/3 ч.л. сіль чорна
спеції
3 штуки лаврове листя
1/4 ч.л. імбир мелений
1/4 ч.л. асафетида мелена 45%
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1/3 ч.л. духмяний перець мелений
1/3 ч.л. коріандр мелений

Вегетаріанська уха

  • Кількість порцій 5
  • Середня складність

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Вегетаріанська уха? – здивуєтеся ви! Уха без риби? Саме так, вегетаріанська уха, яка готується без риби, але за смаком нітрохи не поступається традиційній рибній!

Цікаво буде дізнатися, що уха (або юха) – це одна з давніх страв, поширених серед слов’янських народів. У старовину так називали будь-який рідкий суп, не обов’язково рибний. Наприклад, готували горохову уху, картопляну уху та ін. В українській та білоруській мовах і досі збереглося слово «юшка», що вживається на позначення рідкого супу.

Вегетаріанська уха готується з водоростями норі. Як відомо, норі переважно використовуються для приготування суші. Але багато вегетаріанських кухарів застосовують їх також і в інших стравах, де необхідне надання специфічного рибного смаку та аромату. На нашому сайті вже є декілька страв з використанням норі – Вегетаріанський салат Шуба, Вегетаріанський салат Шуба з авокадо, Вегетаріанська чорна ікра.

Що таке норі? Норі виготовляються шляхом подрібнення і висушування їстівних водоростей, в результаті чого отримують листи зеленого або коричневого кольору, схожі на паперові. Норі – надзвичайно корисний продукт, тому їх варто якомога частіше включати до свого раціону всім, хто слідкує за своїм здоров’ям. Водорості норі містять йод, залізо, кальцій, фосфор, бром, магній, вітаміни А, С, В12, омега-3 жирні кислоти та ін. Норі є природним антиоксидантом, мають противірусну і протиракову дію, покращують роботу травної системи та стимулюють діяльність мозку.

Отже, давайте приготуємо смачну, корисну та поживну вегетаріанську уху!

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Покроковий рецепт

1
Готово

До каструлі ємністю не менше 2 літрів налити воду і поставити її на вогонь.

Моркву і селеру помити, почистити від шкірки і нарізати кубиками або соломкою. Якщо у вас немає селери, можна використовувати лише моркву, збільшивши її кількість вдвічі, і навпаки, якщо у вас немає моркви, можна використовувати тільки селеру. Для приготування вегетаріанської ухи можна також використовувати корінь петрушки замість селери чи моркви.

2
Готово

Коли вода закипить, покласти до каструлі моркву, лавровий лист і пшеничну чи ячмінну крупу. Морква вариться довше за селеру, тому селеру ми додамо пізніше. Варити 10 хвилин.

3
Готово

Порізати сир такими ж шматочками, якими ви різали овочі – кубиками або соломкою.

За допомогою ножиць нарізати листи норі кубиками або соломкою.

4
Готово

Додати в суп селеру. Варити 5 хвилин.

5
Готово

Наступним етапом буде додавання до ухи спецій. Це можна зробити двома способами. Перший – з обсмажуванням. На сковорідку налити гхі. Нагріти, доки воно не почне злегка диміти. Висипати до масла всі спеції, обсмажити 3-4 секунди, постійно помішуючи, і одразу вилити весь вміст сковорідки в суп. Також додати порізаний сир, норі, сіль і соєвий соус. Цей спосіб добрий тим, що, завдяки обсмажуванню, спеції стають більш ароматними, тому і уха буде також більш ароматною.

Другий спосіб – без обсмажування. Додати спеції безпосередньо в суп, не обсмажуючи їх. Також додати порізаний сир, норі, сіль, гхі та соєвий соус.

Після додавання спецій (обсмажених чи необсмажених) і решти інгредієнтів дати супу закипіти і варити його ще близько 2 хвилин. Після цього вимкнути вогонь. Вегетаріанська уха готова!

Якщо ви бажаєте, щоб уха мала більш рибний аромат, можете скористатися льняною олією, яка має рибний смак. В такому випадку спеції обсмажувати не потрібно – слід просто додати їх до супу. Гхі не додавати. Замість нього використати льняну олію. Її можна додати до ухи одразу після того, як ви зняли її з вогню (тобто уху не варто кип’ятити разом з льняною олією, вона повинна бути сирою) або безпосередньо перед подачею ухи до столу кожному в тарілку. Вважається, що рослинні олії не варто піддавати термічній обробці, оскільки вони втрачають свої корисні якості і стають токсичними.

VEGFOOD

сабджі
previous
Сабджі «Зимове»
пшоняна каша з гарбузом та сиром
next
Пшоняна каша з гарбузом і сиром
сабджі
previous
Сабджі «Зимове»
пшоняна каша з гарбузом та сиром
next
Пшоняна каша з гарбузом і сиром

Додати Ваш коментар