Вегетаріанський плов з зеленим горошком та сиром (Панір пулао) – VEGFOOD. Вегетаріанські рецепти
0 0
Вегетаріанський плов з зеленим горошком та сиром (Панір пулао)

Поділіться у своїй соціальній мережі:

Or you can just copy and share this url

Інгредієнти

Змінити кількість порцій:
200 гр. рис басматі
150 гр. панір можна використати соєвий сир тофу або адигейський сир
100 гр. зелений горошок можна використати заморожений зелений горошок
500 гр. вода питна
1,5 ст.л. гхі (топлене масло)
1 ч.л. або за смаком сіль
спеції
1/2 ч.л. насіння кумину (зіра)
1 ч.л. листя каррі
1/3 ч.л. перець чорний мелений
1/2 ч.л. імбир мелений
1/2 ч.л. коріандр мелений
1/4 ч.л. асафетида мелена 45%
1/4 ч.л. кардамон мелений
1/3 ч.л. куркума мелена

Вегетаріанський плов з зеленим горошком та сиром (Панір пулао)

  • Кількість порцій 5
  • Легко

Інгредієнти

  • спеції

Опис

Поширити

Пулао – це загальна назва страв у ведичній кулінарії, що готуються з рису з різноманітними додатками: овочами, фруктами, сухофруктами, сиром. Пулао, пілаф, плав – все це, фактично, назви однієї страви, батьківщиною якої є східні країни і яку ми знаємо під назвою «плов».

Часто можна чути твердження, що до складу плову обов’язково має входити м’ясо. Насправді, звичка додавати до цієї страви м’ясо з’явилася не так давно, а першопочатково плов, чи пулао, був виключно вегетаріанським. До наших днів в Індії, де найкраще збереглися сліди давньої ведичної культури, вегетаріанські кухарі готують декілька десятків видів вегетаріанського пулао.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати один з варіантів пулао – з зеленим горошком та домашнім сиром паніром. Панір, рецептом якого ми нещодавно ділилися, можна приготувати самостійно, або замінити його на адигейський сир, який можна купити в магазині. Якщо ви дотримуєтеся веганської дієти або з якоїсь іншої причини не хочете чи не можете використовувати сир, замість паніру можете взяти соєвий сир тофу (в такому випадку, щоб отримати цілком веганську страву, гхі необхідно замінити на рослинне масло). Інші види сиру (кисломолочний, сулугуні, тверді сири) для цього рецепту не підходять, оскільки під час термічної обробки вони плавляться, а нам потрібно, щоб шматочки сиру залишалися у плові цілими.

Дана страва поживна та самодостатня, тому вона цілком може слугувати самостійним прийомом їжі. Також її можна поєднувати з будь-якими іншими стравами на ваш смак.

Покроковий рецепт

1
Готово

Рис басматі декілька разів промити під проточною водою. Залишити на 1-2 години, щоб він просох. Для цього можна помістити промитий рис у друшляк, щоб стікала вода і краще циркулювало повітря, або розкласти його тонким шаром на підносі.

2
Готово

Сир порізати кубиками розміром приблизно 1,5×1,5 см. Ви можете використовувати пресований домашній сир панір або замінити його на адигейський сир чи соєвий сир тофу.

3
Готово

Якщо ви використовуєте заморожений зелений горошок, його необхідно розморозити.

4
Готово

Підготувати необхідні спеції і топлене масло гхі.

5
Готово

Для приготування плову з зеленим горошком та сиром нам знадобиться каструля з товстим дном об’ємом не менше 2 літрів. Це може бути чавунна каструля, з нержавіючої сталі чи з литого алюмінію.

Каструлю поставити на плиту і покласти до неї гхі. Коли масло нагріється, кинути насіння кумину і дати йому підсмажитися декілька секунд.

Додати мелені спеції та листя каррі і підсмажити ще 2-3 секунди.

Додати зелений горошок. Добре перемішуючи його з спеціями, смажити близько 1 хвилини.

Додати панір. Смажити близько 1 хвилини.

Додати рис. Смажити все разом ще 2-3 хвилини.

Додати воду. Збільшити вогонь і дочекатися, доки вода закипить. Після цього зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити плов 15 хвилин, не відкриваючи кришку і не перемішуючи його.

Через 15 хвилин виключити вогонь і залишити каструлю на плиті ще на 10 хвилин. Кришку не відкривати.

Через 10 хвилин відкрити кришку і обережно розпушити рис дерев’яною чи силіконовою лопаткою, намагаючись не пошкодити зерно.

Вегетаріанський плов з зеленим горошком і сиром готовий, і його можна подавати до столу!

VEGFOOD

сир домашнього приготування (Панір)
previous
Сир домашнього приготування (Панір)
рецепт деруни з ріпи
next
Деруни з ріпи
сир домашнього приготування (Панір)
previous
Сир домашнього приготування (Панір)
рецепт деруни з ріпи
next
Деруни з ріпи

Додати Ваш коментар