Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом

Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом – страва, що достойна зайняти одне з головних місць на будь-якому святковому столі! Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом можна вживати як окрему страву, оскільки вона доволі поживна і має самодостатній насичений смак, або в поєднанні з будь-якою іншою стравою. Як і салат з картоплі з кокосовим горіхом, цю страву краще готувати зі свіжим тертим кокосом. Якщо у вас немає свіжого кокоса, його можна замінити на кокосову стружку, але при цьому смак страви, звичайно, трохи зміниться. Перед приготуванням рису з кеш’ю та кокосовим горіхом рекомендуємо ознайомитися з рецептом приготування рису басматі, оскільки процес буде багато в чому схожим.

Для приготування рису з кеш’ю та кокосовим горіхом вам знадобляться наступні складові:

Рис басматі – 1 склянка

Вода – 2 склянки

Горіхи кеш’ю – 50 гр.

Свіжий кокосовий горіх – 50 гр.

Сіль – 1 ч.л. або за смаком

Куркума мелена – 1/3 ч.л.

Насіння чорної гірчиці – 1 ч.л.

Насіння пажитнику (інші назви спеції: шамбала, фенугрек) – 1/2 ч.л.

Гхі або вершкове масло – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Рис басматі промити і просушити, як це описано в рецепті приготування розсипчастого рису.

Крок 2. Свіжий кокосовий горіх натерти на дрібній тертці. Якщо замість свіжого кокосу ви використовуєте кокосову стружку, бажано, щоб вона була крупною.

Крок 3. Підготувати воду, сіль та куркуму.

Крок 4. Взяти дві каструлі: в одній з них буде кип’ятитися вода, у другій варитися рис. У першу каструлю залити воду і поставити на плиту. Вогонь відрегулюйте до найменшого, так щоб поки кип’ятиться вода, ви встигли закінчити всі інші дії з приготування страви.

Крок 5. Поки кип’ятиться вода, підсмажити кеш’ю. Для цього взяти каструлю з товстим дном, у якій згодом буде варитися рис. В ідеалі – чавунну каструлю. Поставити її на середній вогонь і покласти в неї 1,5 ст.л. гхі. Решта масла (0,5 ст.л.) нам знадобиться пізніше. Коли гхі нагріється і почне злегка диміти, кинути в каструлю горіхи і підсмажити їх до золотистої скоринки. Щоб горіхи не підгоріли, їх необхідно смажити на невеликому вогні і постійно помішувати. Коли кеш’ю підсмажаться, дістати їх з каструлі за допомогою шумівки і відставити вбік. Каструлю з плити не знімати.

Крок 6. Кинути попередньо промитий і висушений рис до каструлі, з якої щойно дістали кеш’ю. Постійно помішуючи, підсмажити рис на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок 7. До того часу, коли підсмажиться рис, повинна закипіти вода, яку ми раніше поставили кип’ятитися в іншій каструлі. Як тільки вода закипіла, додати в неї сіль і куркуму та добре розмішати.

Крок 8. Залити киплячу воду в рис. Обережно розмішати. Закрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити рис 15 хвилин. Протягом цього часу кришку не відкривати і рис не мішати. Через 15 хвилин загасити вогонь. Дати рису постояти під закритою кришкою ще близько 15 хвилин.

Крок 9. Поки рис настоюється, підготувати спеції і решту гхі. Розтопити гхі на середньому вогні в пательні з товстим дном. Коли масло почне злегка диміти, кинути в нього насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Коли насіння гірчиці почне потріскувати і від нього почне іти горіховий аромат, кинути на пательню насіння пажитника і дати йому підсмажитися декілька секунд, постійно помішуючи. Будьте дуже уважними! Якщо насіння пажитника пересмажити, воно буде дуже темним і гірким на смак. Якщо недосмажити, воно теж буде гірчити. Правильно підсмажене насіння пажитника повинне мати золотисто-коричневий колір, горіховий аромат і не гірчити.

Крок 10. Щойно спеції підсмажилися, відкрити рис і додати до нього спеції разом з маслом. Також висипати до рису кеш’ю та кокосовий горіх. Обережно, намагаючись не пошкодити зерна рису, все перемішати. Рис із кеш’ю та кокосовим горіхом краще подавати гарячим.

Вихід: 4-6 порції.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *