Салат «Варя гуцульська»

salat Varya hutsulʹsʹka

Салат «Варя гуцульська» – страва української кухні. Це легкий у приготуванні, смачний і поживний салат, який урізноманітнить ваше меню в зимовий час. Цей салат можна вживати в піст. Його також можна подати до столу на Святвечір як одну з 12 пісних страв.

Інгредієнти для салату «Варя гуцульська»:

  • Буряк – 400 гр.
  • Квасоля біла – 100 гр.
  • Чорнослив без кісточки – 150 гр.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л. або за смаком
  • Чорний перець мелений – 1/3 ч.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.

Спосіб приготування салату «Варя гуцульська»:

Крок 1. Квасолю замочити у великій кількості чистої холодної води на 8-12 годин. Після замочування воду злити, квасолю залити чистою водою і відварити до готовності. Час варіння залежить від сорту квасолі. Зазвичай квасоля вариться близько 1 години. Коли квасоля буде готова, злити з неї воду і залишити вистигати.

kvasolya dlya salatu Varya hutsulʹsʹka

zamochena-kvasolya dlya salatu Varya gutsulska

varena kvasolya dlya salatu Varya hutsulʹsʹka

Крок 2. Буряк добре вимити і відварити в шкірці до готовності. Коли буряк вистигне, почистити його від шкірки і нарізати на кубики розміром приблизно 1×1 сантиметр.

varenyy buryak dlya salatu Varya hutsulʹsʹka

naryzanyy buryak dlya salatu Varya hutsulʹsʹka

Крок 3. Чорнослив промити, залити чистою холодною водою на 15 хвилин. Через 15 хвилин воду злити. Чорнослив порізати на дрібні шматочки.

chornoslyv dlya salatu Varya hutsulʹsʹka

Крок 4. Змішати квасолю, буряк, чорнослив, додати квашену капусту, сіль та перець. Заправити олією. Найкраще використовувати нерафіновану олію – так салат буде більш ароматним.

pryhotuvannya salatu Varya hutsulʹsʹka

hotovyy salat Varya hutsulʹsʹka

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *