Салат з картоплі з кокосовим горіхом (Алу нар’ял райта)

Сьогодні ми хочемо вам запропонувати приготувати салат з картоплі з кокосовим горіхом. У ведичній кулінарії він називається Алу нар’ял райта. Цей салат може стати чудовою альтернативою олів’є на святковому столі! При цьому він більш легкий, оскільки заправляється не майонезом, а йогуртом, і тому буде знахідкою для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям і вагою 🙂 До складу салату входить кокосовий горіх, який надає страві вишуканого смаку та аромату. Наполегливо рекомендуємо готувати алу нар’ял райту саме зі свіжим кокосовим горіхом. Якщо все-таки у вас такої можливості немає, можна приготувати салат з кокосовою стружкою. Звичайно, в такому випадку смак салату буде дещо іншим. Якщо ви використовуєте для приготування салату стружку, краще, щоб вона була крупною.

Для приготування салату з картоплі з кокосовим горіхом вам знадобляться такі складові:

Картопля – 1 кг.

Йогурт без наповнювача – 500 гр.

Свіжий тертий кокос – 100 гр.

Корінь імбиру – 50 гр.

Насіння гірчиці чорної – 1 ч.л.

Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Коріандр мелений – 1/2 ч.л.

Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком

Гхі або вершкове масло – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Картоплю добре помити і відварити в шкірці до готовності. Дати повністю охолонути.

Крок 2. Доки вистигає картопля, підготувати кокосовий горіх. Горіх розколоти і натерти його м’якоть на дрібній тертці. Для салату нам необхідно 100 грамів стружки. Якщо горіх великий, решту м’якоті можна покласти в холодильник і використати для приготування інших страв, наприклад, рису з кеш’ю та кокосовим горіхом. У холодильнику вона може зберігатися кілька днів. Якщо найближчим часом ви нічого не плануєте готувати з кокосом, м’якоть можна помістити до морозильної камери, де вона може зберігатися декілька місяців.

Крок 3. Вистиглу картоплю очистити від шкірки і нарізати на кубики приблизно 1×1 см.

Крок 4. У великій мисці, в якій згодом буде салат, змішати йогурт, кокосову стружку та сіль.

Крок 5. Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на тертці.

Крок 6. Підготувати необхідні спеції і викласти їх на тарілку поруч з плитою.

Крок 7. Приготувати масалу. Для цього нагріти сковорідку і покласти в неї гхі. Коли гхі нагріється і почне злегка диміти, кинути на сковорідку насіння гірчиці і дати йому підсмажитися кілька секунд. Коли насіння почне потріскувати і від нього почне іти горіховий аромат, додати імбир і підсмажити, постійно помішуючи, 3-4 секунди. В останню чергу додати коріандр і перець, швидко все розмішати 1-2 секунди і зняти з вогню. Вилити масалу в йогурт з кокосом і добре все перемішати. Заправка для салату готова.

Крок 8. Додати до заправки кубики картоплі і добре все перемішати.

Вихід: 8-10 порцій.

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *