Вегетаріанський салат «Шуба» з авокадо

vehetariansʹkyy salat shuba

На нашому сайті вже є рецепт вегетаріанського салату «Шуба». Сьогодні пропонуємо вам спробувати ще один варіант його приготування. Процес приготування обох салатів багато в чому схожий. Відрізняється лише один шар начинки, який і надає страві неповторного смаку.

Інгредієнти для приготування вегетаріанського салату «Шуба» з авокадо:

  • Авокадо – 2-3 шт.
  • Листи норі – 2-3- шт.
  • Буряк – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Вегетаріанський майонез – 250-300 гр.
  • Сіль чорна – 1/2 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Духмяний перець мелений – 1/3 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 1/3 ч.л.
  • Асафетида мелена 45% – 1/4 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1/2  ч.л.
  • Льняна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування вегетаріанського салату «Шуба» з авокадо:

Крок 1. Картоплю, моркву і буряк відварити в підсоленій воді до готовності. Вистудити.

vidvareni ovochi dlya shuby

Крок 2. Приготувати вегетаріанський майонез. Як приготувати майонез, можна подивитися тут.

mayonnaise

Крок 3. Авокадо порізати на дрібні шматочки. Залежно від його розміру, вам може знадобитися 2 або 3 авокадо.

avokado dlya shuby

Крок 4. Листя норі дрібно порізати ножицями. Можна подрібнити їх на пил за допомогою кухонного комбайну або кавомолки.

nori dlya shuby

narizani lysty nori dlya shuby

Крок 5. В окремій ємності змішати спеції, лимонний сік, сіль та льняну олію. До отриманого маринаду додати порізані авокадо та листи норі. Все добре перемішати і залишити маринуватися.

marynuvannya avokado dlya shuby

Крок 6. За цей час підготувати овочі. Картоплю, моркву та буряк почистити від шкірки і натерти на тертці.

naterta kartoplya dlya shuby

naterta morkva dlya shuby

natertyy buryak dlya shuby

Крок 7. Підготувати тарілку. Дана кількість продуктів розрахована на круглу тарілку діаметром 25 сантиметрів. На дно тарілки викласти шар картоплі. Змастити 2-3 столовими ложками майонезу.

pryhotuvannya shuby kartoplya

pryhotuvannya shuby kartoplya і mayonez

Крок 8. На картоплю викласти шар авокадо з норі. Цей шар змащувати майонезом не потрібно.

pryhotuvannya shuby avokado

Крок 9. Наступний шар – морква. Змастити 2-3 столовими ложками майонезу.

pryhotuvannya shuby morkva

pryhotuvannya shuby morkva i mayonez

Крок 10. Останнім шаром викласти буряк і змастити салат зверху рештою майонезу. Салат поставити в холодильник на декілька годин, щоб він настоявся.

pryhotuvannya shuby buryak i mayonez

Вегетаріанський салат “Шуба” з авокадо готовий! 🙂

hotovyy vehetariansʹkyy salat shuba

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *