Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром

Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром

Коли за вікном зима, і вибір овочів у магазинах і на ринках не такий великий, але вам все-таки хочеться порадувати рідних і близьких чимось смачним та оригінальним на обід, приготуйте шніцель із капусти з сирною начинкою! Ця страва смачна та поживна. До того ж, вона бюджетна і готується дуже легко.

В рецепті для начинки шніцеля ми використовуємо панір. Якщо панір замінити на соєвий сир тофу, ця страва буде веганською, а також підійде тим, хто дотримується посту.

Інгредієнти для приготування вегетаріанського шніцеля з капусти з сиром:

  • Капуста білокачанна – 1 невеликий качан
  • Панір/адигейський сир/сулугуні/тофу
  • Масло для смаження

Спосіб приготування вегетаріанського шніцеля з капусти з сиром:

Крок 1. Спочатку нам необхідно підготувати капусту. Для цього у велику каструлю налити воду приблизно на половину її об’єму. Воду закип’ятити і посолити. У киплячу воду покласти качан капусти. Вогонь відрегулювати до середнього, щоб вода не розбризкувалася. Варити качан у воді, поступово знімаючи з нього верхнє листя, яке стало вже достатньо м’яким. Можна допомагати собі ножем, зрізуючи лист біля основи качана. Зняті листи викладаємо на піднос, щоб вони вистигали. Слідкуйте за тим, щоб капустяні листи були достатньо м’якими, але водночас не розлазилися. Якщо ви готуєте цю страву весною чи влітку, коли капуста молода, і листи в неї м’які, вам, швидше за все, не потрібно буде її відварювати. Достатньо буде просто розібрати качан на окремі листи і залити їх окропом на 5 хвилин.

капуста для шніцелю

листя капусти для шніцелю

Крок 2. Доки капустяне листя холоне, підготувати сир. Для цього нарізати його на частини потрібної вам форми (залежно від форми сиру, а також від того, якої форми шніцель ви хочете отримати). Ми не вказуємо в рецепті точну кількість сиру, оскільки вона буде залежати від того, скільки капустяних листів у вас вийшло, а також від того, наскільки багато начинки ви хочете, щоб було в шніцелі.

сир для шніцелю

Крок 3. Кожен шматочок сиру загорнути в один або кілька листів капусти у формі конверта. Якщо на листі є потовщення, їх можна попередньо зрізати.

формування шніцелів з капусти

Крок 4. Смажити шніцель на добре розігрітому маслі з двох боків до появи рум’яної скоринки. Для смаження можна використовувати рослинну олію, але найкраще смажити шніцель на гхі (рецепт приготування гхі можна знайти тут).

смаження шніцелю з капусти

приготування шніцелю з капусти

Вегетаріанський шніцель з капусти з сиром можна подати як окрему страву, зі сметаною або соусом, або як доповнення до іншої страви, наприклад, до рису (рецепт приготування рису можна знайти тут).

рецепт шніцелю з капусти з сиром

Готуйте разом з нами їжу для душі і будьте щасливими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *